Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
ibrahim ateş
ibrahim ateş

Mülteci Kapısı

Yorum

Mülteci Kapısı

( 3 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

4,7

Puan

870

Okunma

Mülteci Kapısı

Mülteci kapısında kaynayan çorba,
Sana da yeter bana da yeter aziz kardeşim.
Yeter ki bizim de tuzumuz olsun o çorba da,
Birlikten kuvvet doğar aziz kardeşim.

Yüz çevirmezsek onlardan.
Yüz çevirmez bize yaradan.
Zalimleri kınasak, açılan her yaradan.
Salihlerle birlikte oluruz aziz kardeşim.

Yârin kapısında her birimiz züğürt bir bedeviyiz.
Bizde olanı versek de vermesek de rızkımıza kefiliz.
Öyleyse niye böylesine haktan bihaberiz.
Varsa bir cevabın söyle aziz kardeşim.

Sözün özü kardeş bilmeliyiz onları.
Hepimize yeter cennetin loş ırmakları.
Ayırmaya ne gerek var etle tırnakları
Sende bir yardım eli uzat kardeşim…

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

67% (2)

4.0

33% (1)

Mülteci kapısı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Mülteci kapısı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Mülteci Kapısı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Kafkasyalı  Kafkasyalı
Kafkasyalı Kafkasyalı , @kafkasyalikafkasyali
31.3.2016 10:13:57
5 puan verdi
Çok duyarlı ve anlamlı dizelerdi şair
Kutluyorum bu güzel yüreği
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL