Her doğan çocuk, tanrı'nın insanoğlundan hala umut kesmediği mesajını getirir. sir rabindranath tagore

Şair Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Şair" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Şair ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Şair" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Şair ile ilgili " 1000 " şiir aşağıdadır.
Lâyıktır bu insan dostlar ilgiye
Yazarken ihtiyaç duymam silgiye
Şâir yüreklidir merttir Ali bey

Mektup nerde dedi bakıp hâlime

...
Devamını oku »
yaşamına küsmüş
unutulmuş umuda küsmüş
bu yalan dünyaya küsmüş
sahte hülyaya düşmüş
cacık aşklara küsmüş şair

...
Devamını oku »
susun heceler
geceler bilir beni
bilir nasıl karanlıkta aydınlık gözüktüğümü
nasıl yıldızlara masallar anlattığımı


...
Devamını oku »
ZeMahşer:Şekil
ZeMahşer Türk Halk Edebiyatına yüz yıllar sonra yeni kazandırılmış bir nazım şeklidir, en az üç ve daha fazlası şiir bir arada kendi kalıplarını muhafaza ederek oluşturulmuştur.şiir, divan ve iki ayrı koşma olarak bir aradadır. Yüzyıllar sonra edebiyatımıza kazandırılan bu muhteşem nazım şekli bulucu ozanın(Şah ZeMahşer Osman ÖZTUNÇ) ismi olan ZeMahşer ile adlandırılmıştır, Bir ilktir.



...
Devamını oku »
Sürgün’ü ve hapishaneyi Nazım’dan
Gurbet’i Orhan’dan
Hasret Ahmet Arif’ten öğrendim

Vurulmuşum taşına toprağına şiirin

...
Devamını oku »
Yazdıklarım şaheser, şairlik benim işim.
Sözcüklerin tamamı, kalemimin esiri,
Sizde çürük ip olan, bende sırma ibrişim.



...
Devamını oku »
Ucu bucağı gözükmeyen deniz misali.
Bindimi gemisine en ileriye gitmek ister, görünmeze.
Yeter ki uzaklaşsın ayrılık mahalinden.
Kendisini zanlı olarak görür, ayrılık suçunu işlemediği halde.
Cinayetlerini işler cinnetli gecelerinde.

...
Devamını oku »

Şairlərə ithaf

Amansız baltalar, qansız külünglər

...
Devamını oku »
Ey sevişme özürlü şehvet tozuntuları!
Tatmadığı orgazmı şiirde arayanlar
Ağzı salyalı gezen şâir bozuntuları!

Eksiklerini camın arkasına saklayıp

...
Devamını oku »
ilhamları kaçınca hısrlanırmış iyice
bir korku sararmış ruhunu,
bir daha yazamayacağını sanırmış
hani nerde ?
herşeye şiir yazan şair

...
Devamını oku »

İlk 430 431 432 433 434
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL