Gerçeği bilenler ile onu sevenler hiçbir zaman eşit değildirler. Confucius [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Politika Kitabı - Politika Kitapları

Politika konu başlığında toplam 1210 kitap bulunuyor.
Aşağıdaki Politika kitaplar "alfabetik" sıraya göre listelenmektedir.
İlhan TekeliSelim İlkin

Bilge Kültür Sanat

Türkiye Belgesel İktisat Tarihi çalışmalarının birinci cildi olan 1929 Dünya Buhranında Türkiye’nin İktisadi Politika Arayışları’nda büyük bunalım içine girince Türkiye’nin siyasi ve iktisadi politikalarında nasıl bir yeniden düzenlemeye gittiği araştırılmaktadır. Ayrıntılı olarak inceleme yapılan bu dönem, “Ali İktisat Meclisinin” 1929 Haziranındaki toplantısından, Cumhuriyet Halk Fırkasının altı..»»
İhsan Ömer Atagenç

Detay Yayıncılık

" Türkiye solu ” şeklinde genel bir başlık üzerinde akademik çalışma yapıldığında bu çalışmanın zaman aralığı Osmanlı’nın son döneminde başlamakta ve günümüze kadar uzanmaktadır. Ancak bu çalışmanın konusu 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 tarihleri arasındaki süreçte Türkiye solunu dış politika tercihleri bağlamında anlamaya çalışmaktır. Bu aralık bağlamında Türkiye solunu sınırlandırmanın bir takım..»»
Melek M. Fırat

Siyasal Kitabevi

27 Mayıs 1960 ihtilali ile 12 Mart 1971 askeri darbesi arasında kalan dönemde Türk dış politikasını Kıbrıs sorunu ekseninde analiz eden Dr. Melek M. Fırat Türk dış politikasındaki tavır değişikliğini belgelerle ortaya koyuyor. 1950’li yılların dış politikasına neden tepki duyuldu? 27 Mayıs sonrasında Türk dış politikası nasıl şekillendi? Türk dış politikasının şekillenmesinde Kıbrıs sorununun rolü..»»
Turgut Göksu

Siyasal Kitabevi

Kitabın temel amacı Türkiye´deki 1980´den sonraki değişimin profilinin çizilmesidir. Türkiye kendi tarihinde en hızlı sayılabilecek değişimlerden birini 1980´den sonra yaşamıştır. Bu değişimin nitelikleri, bu kitaptaki yazılarda alanlarına göre derinlemesine ele alınmaya çalışılmıştır. Özellikle üç temel alanda (dış politikalar, ekonomi politikaları, sosyal ve idari politikalar) bazı önemli kamu p..»»
Kolektif

Siyasal Kitabevi

Kitabın temel amacı Türkiye'deki 1980'den soraki değişimin profilinin çizilmesidir. Türkiye kendi tarihinde en hızlı sayılabilecek değişimlerden birini 1980'den sonra yaşamıştır. Bu değişimin nitelikleri, bu kitaptaki yazılarda alanlarına göre derinlemesine ele alınmaya çalışılmıştır. Özellikle üç temel alanda (dış politikalar, ekonomi politikaları, sosyal ve idari politikalar) bazı önemli kamu po..»»
İzi Karakaş Özbayrak

Libra Yayınları

1890 yılında, anayasal muhalefetin siyasal örgütlenmeye ulaşmasının ardından II. Abdülhamit, popülerliğini artırmak için bağış ve yardım kuruluşları projelerini vurgulayan bir politika izleyerek kendisini, fakir ve ihtiyaç sahibi halkının koruyucusu olarak yansıtmayı ve otokratik sisteme dayalı yönetimini meşru kılmayı amaçlamıştır. Bu amaçla, toplumda yardıma en çok ihtiyaç duyan fiz..»»
Faruk Sönmezoğlu

Der Yayınları

1954-1964 Döneminde Ülke Yönetimi Marshal Planı ve Türkiye Türkiye-AET İlişkilerinde Önemli Tarihler 1947 Filistin Bölgesinin Taksimi Planı 1949 Arap-İsrail Ateşkesi 1965-1980 Döneminde Ülke Yönetimi AET'nin Kuruluş ve Genişlemesi Türkiye-AET İlişkilerinde Önemli Tarihler 1967 Savaşı Sonrasında İsrail 1981-1990 Döneminde Ülke Yönetimi Türkiye-AT İlişkilerinde Önemli T..»»
Sevilya Aslanova

İlkim Ozan Yayınları

Osmanlı Devleti ile Rusya'nın ortak tarihine bakıldığında Rusya'nın Boğazlar üzerinde hâkimiyet kurma mücadelesinden dolayı bunun büyük bir bölümünde rekabetçi ilişkilerin egemen olduğunu görebiliriz. Çünkü Çarlık Rusya'sı Boğazlardan geçerek sıcak denizlere inmeyi ve ülkesini denizlere hakim bir ülke konumuna getirmeyi tarihi bir misyon olarak görüyordu. 20. yüzyıla gelindiğinde Osmanlı Devleti..»»
Kolektif

Der Yayınları

Bu çalışmada amaçlanan, dış politikanın bir sosyal bilim olarak ele alınması, Türk dış politikasının genel bin üslupla anlatılmasının yanında ondan çok genelleme düzeyi açıkça ortaya konan bir biçimde, yani neyi kapsayıp neyi kapsamadığı kolayca anlaşılabilen bir şekilde açıklayıcı genellemelere ulaşabilmesidir.»»
Helin Sarı Ertem,Özden Zeynep Oktav

Nobel Akademik Yayıncılık

21. yüzyıl ile birlikte değişen yerel, bölgesel ve küresel şartlar, Türkiye'nin dünya siyasetindeki yerinin yeniden yorumlanmasını da beraberinde getirmiştir. 11 Eylül'den Afganistan ve Irak savaşlarına, “Arap Baharı”ndan Suriye'de yaşanan insanlık dramına kadar bir dizi zorlukla mücadele anlamına gelen 2000'ler, dünya tarihinde barışçıl bir dönemin başlangıcı olmaktan uzak görünmektedir. Bu neden..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız