Mutlu olmak istiyorsan, kendini başkalarıyla karşılaştırma. James F. Cooper [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Politika Kitabı - Politika Kitapları

Politika konu başlığında toplam 1210 kitap bulunuyor.
Aşağıdaki Politika kitaplar "alfabetik" sıraya göre listelenmektedir.
H. Nur Beyaz Erkızan

Sentez Yayıncılık

Aristoteles Yazıları Etik ve Politika Üzerine Elbette düşünme seçme belirleme ve eyleme hakkı ve olanağı olmayan bir insan insan olarak görülemez bunlardan yoksun bir yaşam da insansal bir yaşam olamaz. Tüm ilineksel özelliklerin tözsel kabul edildiği ve insanın ne olduğunun yavaş yavaş unutulduğu özellikle de adaletin doğruluğun ve iyi olanın post modern söylemlerin relativist baskısı altında y..»»
Burçin Erdoğdu

Okyanus Yayıncılık

Gazetenin arka sayfasındaki habere bakıyorum; ***Yüzde 15 insan hücreleri taşıyan koyun üretildi***. Hayvanlardan isnanlara organ nakline doğru atılmış bir adım olarak görülen bu olay son yıllarda hız kazanan genetikle ilgili çalışmaların son noktası. Günümüzde artık hücreler klonlanabiliyor. İnsan gen haritasının çıkarılması da, zamanımızın en büyük bilimsel buluşu olarak çağa damgas..»»
Burçin Erdoğu

Okyanus Yayıncılık

Gazetenin arka sayfasındaki habere bakıyorum; `Yüzde 15 insan hücreleri taşıyan koyun üretildi`. Hayvanlardan isnanlara organ nakline doğru atılmış bir adım olarak görülen bu olay son yıllarda hız kazanan genetikle ilgili çalışmaların son noktası. Günümüzde artık hücreler klonlanabiliyor. İnsan gen haritasının çıkarılması da, zamanımızın en büyük bilimsel buluşu olarak çağa damgasını vurdu. Çık..»»

Mustafa Demirtaş

Otonom Yayıncılık

Deleuze ve Guattari, arzunun felsefenin uzun tarihi boyunca, ama en çok da psikanalizle birlikte bir “eksiklik” olarak kavranışında, ona yönelen bir “hıncı, zorbalığı ve bürokrasi”yi gördüler. Yaşama düşman olan bu nihilizm kuvvetlerine karşı, onlar arzuya öznesi ve nesnesi olmayan bir üretim fikrini dahil ettiler ve arzuyu bizzat yaşamın kendini olumlama kuvveti olarak ..»»
Vahdettin Engin

Yeditepe Yayınevi

Sultan II. Abdülhamid'in, ülke idaresi, ülke güvenliği, dış politika, eğitim, sağlık, ekonomi, ulaştırma, ticaret ve sanayi, ziraat, denizcilik ve saire gibi birçok konulardaki fikirleri, bizzat padişah emirlerinin yazılı belgesi olan, tarihin bir numaralı belgelerinden, yani Hususi İradeler'inden öğrenilebilmektedir. Elinizdeki eser Sultan II. Abdülhamid'in hususi iradelerinden yola çıkılarak ..»»
Huriye Şahin

Yolda Kitap

“Rum, Laz, Gürcü, Ermeni ve başka ulusların İslamiyet’i kabul eden temsilcileri kendilerini “Müslüman” ve “Osmanlı” diye tanıtıyorlardı. Fakat Hamşenliler İslamiyeti kabul ettikten sonra dahi dillerini yani Hamşen Ermenicesi diyalektiğini, coğrafik terimleri, dağ, nehir, vadi, köy vb. yer adları ile gelenek göreneklerini, şarkı ve şiirlerini korudular ve korumayı sürdürdüler.” Levon Haçıkyan’ın He..»»
Mustafa A. Aysan

Minval Yayınları

"İktisaden zayıf bir millet, fakirlik ve sefaletten kurtulamaz, kuvvetli bir medeniyete, refah ve saadete kavuşamaz, içtimai ve siyasi felaketlerden yakasını kurtaramaz." Mustafa Kemal, 1926 Son 33 yılda ek ve korsanıyla birlikte 9 kez basılan kitapların okurlardan ilgi gördüğü son yıllarda, ekonomimiz birçok sarsıntılardan ve bunalımlardan geçti. Yıllık %100'ü aşan, aşırı fakirlik ve sefalet ya..»»
Kemal Turan,Cihan Duru,Abdurrahman Öngeloğlu

Art Basın Yayın

Yücel Karlıklı

Derlem Yayınları

Cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte Türkiye tarihinde yeni bir dönem başladı. Kurtuluş Savaşını yöneten kadroların öncülüğünde gerçekleştirilen ekonomik, siyasal, toplumsal, ekonomik ve kültürel köklü dönüşümlerle 1923-1938 dönemi, çağdaş Türkiye'nin kuruluş sürecidir. Diğer alanlarda olduğu gibi denizcilik alanında da ulusal bir politika oluşturmak, bu sürecin bir parçasıdır. Bu bağlamda, M..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız