Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Yemek-Kültür-Tarih-Genel

Yemek-Kültür-Tarih-Genel isimli konu başlığında toplam 38 kitap bulunuyor.
  Yemek-Kültür-Tarih-Genel kategorisindeki kitaplar
Muhammed bin Mahmud Şirvani

Gökkubbe Yayınları

Son yıllarda ülkemizde olduğu gibi dünyada da Osmanlılara özellikle de Osmanlı mutfağına büyük bir ilgi duyulduğu gözlenmektedir. Bu ilginin merkezinde 15. yüzyılda eserler veren ve literatürde `en büyük Osmanlı hekimi` vasfıyla yer alan Muhammed bin Mahmud Şirvani ile hazırladığı yemek kitabı bulunmaktadır.

Osmanlı döneminde yazılan müstakil yemek kitaplarının ilki olan bu eser şüphesiz ki..»»

Daniel Colagrossi

Boyut Yayın Grubu

Otuz yılı aşkın süredir sıradışı ve özgün lezzetlerin yaratıcısı Daniel Colagrossi, yepyeni yemek tariflerinin yer aldığı "Alafranga Türk Sofrası" kitabıyla karşınızda! Saray mutfağına girmeye hazır mısınız? "Alafranga Türk Sofrası", çok yönlü sanatçı ve unutulmaz lezzetlerin ustası Daniel Colagrossi'den kaçırılmaması gereken bir yemek kitabı. Bu keyifli kitabın Türkçe'ye uyarlaması ise Türki..»»
Ahmet Ünal

Homer Kitabevi Yayınları

Hitit mutfağı konusunda yazılmış bilimsel nitelikli ilk eser olma özelliğini taşıyan bu kitap, Münih Üniversitesi Hititoloji ve Eski Anadolu Dilleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünal`ın yıllardır Eski Anadolu ve Hitit uygarlıklarıyla ilgili çok yönlü araştırmalarından elde ettiği bilgileri içeren kapsamlı bir çalışmadır.

Anadolu`nun ilk yazılı tarihini başlatan Hititler`den kalma metinle..»»

Jale Balcı

Remzi Kitabevi

Özgün mönüleriyle ünlü yazar Jale Balcı, bu kez Antakya’yı ve mutfağını tanıtıyor. Balcı, bir yandan çok kültürlü bir yapısı olan bu antik kentin tarihinde, sokaklarında, evlerinde bizi gezdirip camilerini, kiliselerini, havralarını, türbelerini, tarihsel kimi yerlerini tanıtıyor, bir yandan da birbirinden lezzetli yöresel yemekleri bizlerle paylaşıyor. Kitapta, yapmaktan ve tatmakt..»»
Andrew DalbySally Grainger

Homer Kitabevi Yayınları

Antik Çağ Yemekleri ve Yemek Kültürü, antik dünyanın bütününden -hem Yunan hem Roma yazınından- yemek tariflerinin derlendiği ve bunların günümüz mutfağında yeniden nasıl yaratılabileceğini gösteren bir kitaptır. O dönemlerden kalan ziyafet, içki ve şölen resimleri ile öykülerinin yananı, sonuç veren "menüler" yerleştirilerek, ikibin yıl öncesinin tatları, kokuları ve zevkleri ile günümüz yaşa..»»
Phyllis Pray Bober

Kitap Yayınevi

18. yüzyılın yeme içme ustalarından Jean Anthèlme Brillat-Savarin ünlü bir özdeyişinde şunu söylüyor: “Bana ne yediğini söyle; sana nasıl biri olduğunu söyleyeyim.” Bu bilgece deyişe sözcüğü sözcüğüne uyan ünlü oyuncu Edmund Kean’ın, oynadığı rollere uyan yemekler yediği söylenir: Eğer âşık erkeği oynuyorsa koyun eti, bir katili oynuyorsa sığır eti, bir zorbayı oynuyorsa domuz eti yermiş. Gerçekte..»»
Olcay Sönmez

İnkılap Kitabevi

Her biri roman veya öykü karakteri olacak zenginlikteki insanlar, ağırbaşlı, bilge, sevecen yetişkinler arasında eğlenerek büyüyen, farkına varmadan hayatı öğrenen bir çocuk şanslı değil midir? Olcay Sönmez, şakacı Karadeniz insanlarından, hep birlikte, ahenk içinde yaşamayı becerebilen dostlardan söz ediyor. Çocukluğunun sevimli şahsiyetlerini tanıtıyor bize. Onların rengârenk sofralarını, ..»»
Artun Ünsal

Yapı Kredi Yayınları

Bir yemekseverin - eski deyişle "şikemperver"in- göz ve damak anıları...Son on yılda gittiği lokantalar, tattığı yemekler...Bu lokantalarda kullanılan malzemeler, sofra düzenleri, sunulan hizmet ve lezzetler...

Geleneksel Boğaz ve Beyoğlu meyhanelerinden tencereyemekleriyle ünlü esnaf lokantalarına, yabancı "restaurant"lardan Anadolu`nun özgün mutfaklarına, köfteciden kebapçıya, pastırmac..»»

Andrew Dalby

Kitap Yayınevi

Bizans İmparatoru I. Manuel Komnenos bir gün sarayına dönerken seyyar tezgâhında meze satan bir kadının yanından geçti. Ansızın sıcak çorbadan içip lahanadan da bir lokma yemeyi çekti canı. Hizmetkârlarından Anzas, açlıklarına gem vurmanın daha iyi olacağını söyledi: Saraya vardıklarında bol, doğru dürüst yiyecek olacaktı. Ona sert sert bakan Manuel, canı ne çekerse onu yapacağını söyledi. Dosd..»»

Giovanni Rebora

Kitap Yayınevi

Fernand Braudel`e göre, çatalın geçmişi 16. yüzyıla uzanır. Kökeni Venedik’tir ve çok yavaş da olsa İtalya ve İspanya`nın çeşitli yerlerinde de benimsenmiştir. Çatal kullanımı 1750 yılına gelinceye yaygınlaşmamıştı. Montaigne ondan habersizdi. Jean-Louis Flandrin`e göre, çatal Bizans`ta keşfedilmiş, 14. ve 15. yüzyıllarda İtalyan sofralarında özellikle makarna yemek için kullanılmış, oradan, 16. v..»»
 « Önceki sayfa   1   2   3   Sonraki sayfa » 
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız