Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Türk Sineması

Türk Sineması isimli konu başlığında toplam 51 kitap bulunuyor.
  Türk Sineması kategorisindeki kitaplar
Nilgün Abisel

Phoenix Yayınevi

Sinema farklı çıkış noktalarından, farklı yöntemlerle incelenebilecek karmaşık ve geniş bir alandır. Yapılacak araştırmada, yalnızca saf estetik sorunlar üzerine yoğunlaşmak ne denli olanaklıysa, bir başkasında ikdisadi formülleri devreye sokmak, psikanalitik yöntemlerle anlamlandırma süreçlerine eğilmek ya da filmlerin anlatısal ve görsel öğelerinin niteliklerinden yararlanarak kültürel açıkla..»»

Nigar Posteki

Es Yayınları

TURK SINEMASINA YENI BAKIS:YONETMEN SINEMASI»»
Okan Ormanlı

Bileşim Yayınları

"Filmleri izleriz ve bir çok noktasından yapımı eleştiririz ya; işte bu kitap bu bağlamda yaşamımızı kolaylaştıracak. Kim; hangi filmi, ne zaman, niçin ve kimleri eleştirmiş? "Aaa, bak, Cüneyt Arkın`ın kolunda saat var! Veya Bizanzlı kale muhafızının kolunda yara bantı yapışmış, kalmış. Ne komik! Bunlar da güya tarihi film çekecekler" dendiğini duymuşsunuzdur... Ya da (çoklukla) Hülya Koçyiğit`..»»

Mesut Uçakan

Sepya Yayıncılık

İlk baskısı 1977 yılında, yazarı henüz 24 yaşında iken yapılmış olan Türk Sineması'nda İdeoloji, 33 yıllık sürenin ardından, Sepya Yayıncılık tarafından ikinci kez basıldı. Kendi alanında yazılan tek müstakil kitap olma özelliğini taşıyan eser, Türk Sineması'ndaki ideolojik akımlara genç sinemacı Mesut Uçakan'ın gözünden yorumlar getiriyor. Kitabın ikinci baskısını yayına hazırlayan Suat Köç..»»
Müslüm Yücel

Agora Kitaplığı

Türkiye`de Kürtler, ilk defa Atıf Yılmaz ve Hüseyin Peyda`yla beyazperdede boy göstermişlerdir. Bu filmin adı `Mezarımı Taştan Oyun`, tarih 1951`dir. Yönetmen ve senaryo yazarı olarak Yılmaz Güney`in filmlerinde de Kürtler anlatılır. Ancak Kürtlerin kimlikleri hep gizlidir, adları konmaz. 1990`lar sonrasında yapılan filmlerde ilk kez adı olan, dili olan Kürt vardır. Kürtçe duyulmaya başlanır. Y..»»

Ayşe Şasa

Küre Yayınları

Klasik Türk sinemasının senaryo kuşağına mensup isimlerinden Ayşe Şasa hanımefendinin Yeşilçam'a farklı bir yaklaşım geliştirdiği yazarlarının yer aldığı Yeşilçam Günlüğü'nün bu yeni baskısı, ilave yazı ve kendisiyle bu eser için yapılmış bir röportajla zenginleştirildi. Kitap, sinemaya değişik zaviyelerden bakan, yerleşmiş zihniyet kalıplarını yerinden oynatan bir insanın iç dönüşümüyle idio..»»
Mesut Kara

+ 1 Kitap

"Belgin Doruk hep salon filmlerinin zengin ve şımarık kızıydı, küçük hanımefendiydi. Ayhan Işık zengindi, acılı babaydı, küçük hanımın şoförüydü, mahalle arkadaşıydı ve hepsinin toplamında Yeşilçam`ın `kral`ıydı. Daha onlarca isim, onlarca `yüz` girdi hayatımıza, beyazperdeye farklı suretlerde yansıyan. Beyazperdenin yıldızları, hayatlarımızın kahramanları...

Evet beyazperdenin yıldızları ..»»

Serpil Kırel

Ebabil Yayınları

Sinemanın büyüsü çok küçük yaşlarda yakalar insanı ve çoğu zaman da peşini bırakmaz. Perdede göz göze gelinen artistler hayalleri süsleyerek kendiliğinden günlük yaşamın bir parçası oluverir. Beyazperde ısrarla düşlerimizi ve hayatlarımızı paylaşmaya devam eder. Altmışlı yıllarda sinema en popüler eğlencedir. Akşamları ailecek gidilen sinema salonları dışarıda hızla değişen hayata inat, kendi ö..»»

Turhan Feyizoğlu

Ozan Yayıncılık

Sinema, bir dönem Türk toplumunun neredeyse bütün bireylerini etkileyen önemli bir eğlence aracıydı. Sinemanın önemsendiği yıllarda, sinemada boygösteren bazı karakterler bireylerin yaşamlarında ciddi etkiler yarattı. Çünkü sinema insanlara hayaller sunuyordu. Beyaz perde ile sunulan hayal dünyasının yansıttığı karakterler nedeniyle, insanlar kendilerine yeni dünyalar kuruyor, zaman zaman..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız