Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Siyaset-Anı

Siyaset-Anı isimli konu başlığında toplam 97 kitap bulunuyor.
  Siyaset-Anı kategorisindeki kitaplar
Ahmet Abakay

İmge Kitabevi

“İnsan Hakları Bakanlığı olarak şov peşindeydik. Adeta evcilik oynuyorduk. Güneydoğu’da ise insanlık dramı yaşanıyordu...”

Muhtar anlatıyor:

“Bir başçavuş veya üsteğmen geliyor, ‘köyü hemen boşaltın’ diyor. Boşaltalım da nereye, nasıl gidelim? Doğduğumuz, yaşadığımız yer burası. Çocuklarımız, hayvanlarımız, tarlamız, mahsulümüz var. Başımızı sokacak bir yer gösterin, seve seve boşalt..»»

Çetin Altan

İnkılap Kitabevi

Bir yazarla bu kadar uğraşırsanız, o yazar Meclis kadar büyür...

Ben Milletvekili İken,

Çetin Altan`ın kaleminden, Türkiye`de yükselen demokratik hareketlerin 1965 seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi ile Büyük Millet Meclisi`nde temsil hakkını bulmasıyla başlayan hareketli ve hararetli bir dönemin anbean belgesel tanıklığı. Rejim ve Bağımsızlık tartışmaları ve milletvekili anekdotlarınd..»»

Ali Baransel

Remzi Kitabevi

Çankaya Köşkü Yılları
Gündem yaratan anılar! Cumhurbaşkanlığı eski Basın Müşaviri Ali Baransel, anılarının bu ilk bölümünde 1970’li yılları ve 12 Eylül’e yol açan siyasal gelişmelerin arka planını sunuyor. •Fahri Korutürk’e soyadını kim verdi? •MİT Uğur Mumcu’yu nasıl izliyordu? •TRT’de “Uçun kuşlar uçun… şarkısını yasaklayın” diyen paşa kimdi? ..»»
Osman Şıklar

İmge Kitabevi

Merkez Bankası’nın unutulmaz başkanlarından Osman Şıklar’ın bu anı kitabı çocukluk günlerinden başlıyor; görev süresinin bitimi olan 1984’e kadar geliyor. Böylece karanlık ve kapalı rejim dönemine yeni bir ayna daha tutulmuş oluyor. 12 Eylül darbesinin ardından, Merkez Bankası başkan yardımcılığından başkanlığa atanan ve darbe döneminde başkanlık yapan Şıklar’ın anıları okununca, hem o dö..»»
Adnan Çelikoğlu

Yapı Kredi Yayınları

"Bana göre 27 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde özel bir yere sahiptir. Her olayda olduğu gibi iyi ve kötü tarafları olacaktır. Saklamadan yazalım ve ancak o zaman tarihi yazanlar, doğruyu bulurlar.” “1960’tan sonra gelişen olaylar 22 Şubat, 21 Mayıs ve hatta bazı kişilerin iddiasına göre 12 Mart, 12 Eylül, yalnızca Aydemir’in kabahati olamaz. 27 Mayıs’tan sonra meydana gelen 22 Şubat v..»»
Güner Torfilli

Erciyaş

Bir Diplomat Eşinin Anıları»»
Onur Görünmez

Murat Kitabevi

"... Onur`un denemeleri çok kolay okunur ve zevk verir cinsten. Kısa cümleler, özenti olmayan üslup, kendinle dalga geçmeler, samimi anlatımlar. Ama daha önemlisi, onun yazılarından birinde anlattığı "ıslak toprak" kokusuna benzer biçimde "öğrenci" kokuyorlar. ... Onur edebiyat parçalamaya çalışmamış. Bu eksikliğini ben gidereyim: "Bu kitap ODTÜ`lü bir gencin dünyaya ve ODTÜ`ye bakışının yer..»»
Kurtul Altuğ

Doğan Kitap

Mustafa Kemal öldüğünde ben üç yaşındaydım. Yüzünü görmedim. Sesini ancak sonraları, taş plaklardan dinleyebildim ama ömrüm boyunca onun ilkelerinden esinlendim ve yaşam tarzımı onun ilkelerine uygun düzenledim.
Uzun bir ömür sürmek, insanları elbette değişime uğratabilir.
Önemli olan; bu süreçten geriye temiz, buruşmamış bir kişilik, o kişiliğin izlediği olaylardan kalmış anılar, belgeler..»»
Kamran İnan

Berikan Yayınları

"Bir Ömür" benim hayat hikayemden ibaret değil, birlikte büyüdüğüm Cumhuriyet ve toplumumuzun geçirdiği değişiklik, şahidi olduğum önemli olaylar ve çıkarılacak dersleri anlatmaya çalıştım. Bir hayatı yaşanmaya değer yapan, mana kazandıran gelişmeler bakımından şans benden yana oldu. 1977`deki Enerji Bakanlığım sırasında bir gazeteci, Bakanlıktaki arkadaşından beni soruyor, cevap, "bu Bakanla Devl..»»
Süleyman Ateş

Yeni Ufuklar Neşriyat

1956 yılının ilkbaharı idi. Dönem, Demokrat Parti dönemi. Nafia vekili (Bayındırlık Bakanı) Tevfîk İleri, Çalışma vekili (bakanı) Mümtaz Tarhan ve beraberlerindeki birkaç kişi Elazığ `a gelmişlerdi. Bizim okula da geleceklerini haber verdiler. Tam onlar geleceği sırada Din Dersleri hocamız Zeki Canan Bey beni ders anlatmaya kaldırdı. Ben İlâhî Kitapları anlatıyordum. Konu İncil`di. İşte bu anda ba..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız