Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Şiir-Çeviri Şiir

Şiir-Çeviri Şiir isimli konu başlığında toplam 120 kitap bulunuyor.
  Şiir-Çeviri Şiir kategorisindeki kitaplar
Şeyh Galip

Gendaş Kültür

DUNYA SIIR MITOSLARI»»
Halil Cibran

Anahtar Kitaplar Yayınevi

"Dünya tanrısı çıldırmış, bir erkek ve bir kadın dışında bütün yaşamı yok etmişti. Toprak bir kafatası gibiydi, çukurları kuru, nehir yatakları gri, yüzeyi maden griliğinde. Kadınla erkek gözyaşlarıyla suladı toprağı ve tekrar verimli kıldı, böylece yaşam geri döndü dünyaya." Halil Cibran'ın Dünya Tanrıları adlı kitabı yukarıdaki tek tanrı idolünü kıran ve bu sayıyı üçe çıkaran üçlü bir duygu y..»»
Charles Bukowski

Parantez Yayınları

Charles Bukowski`nin hayattayken yayınlanmamış şiirlerinden oluşan bu kitabı, ölümünden sonra yayınlanmak üzere ayrılmış.

seçimini

zekice

yapmak

yarılamaktır

zafere giden yolu;

diğer yarısı

kayıtsızlıkla

fethedilir.

bir yanda

istediğin

her şeyi

söyleyebilirsin,

öte yanda

mecbur

değilsin.

ben

bir şekilde <..»»

Marcus Valerius Martialis

Yapı Kredi Yayınları

Martialis ya da tam adıyla Marcus Valerius Martialis, yazdığı epigramlarla yalnız Roma’nın değil, tüm batı edebiyatının en seçkin şairlerinden biri sayılıyor. Epigramlarının gücü şiirsel parlaklıklarından, dil üstünlüklerinden daha çok döneminin Roma yaşamını keskin bir gözlemle ve tam bir sözünü esirgemezlikle vermesinden kaynaklanıyor.

Tam anlamıyla bir “Roma Günlük Yaşam Ansiklopedisi..»»

Talat Sait Halman

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Eski Uygarlıkların Şiirleri bin yıldan önceki kültürlerden – Sümer, Mezopotamya, Mısır, Hitit, Sanskrit, Yunan, İbrani, Çin, Arap, Japon, Fars, Aztek, Maya edebiyatından, Eskimo, Afrika, Kızılderili, Pasifik sözlü geleneklerinden 1300’e yakın aşk, hiciv, inanç, övgü, eleştiri, sevinç şiiri, türküler, ağıtlar, ninniler ve güzellemeler... Dünya coğrafyasının dört bir yanından dokunaklı, sevecen, lir..»»
Nazrul İslam

Fide Yayınları

Bengal Edebiyatının yetiştirdiği en önemli ve en büyük şairlerden olan Nazrul İslam'ın bu eseri ilk defa Türkçe'ye Tercüme edilmiştir. Kitapta 23 şiir yer almaktadır. (Tanıtım Yazısından) »»
Friedrich Schiller

Yaba Yayınları

Bazı eleştirmenler Alman edebiyatının klasik dönemini, 1975-1805 arasında Schiller'in Goethe ile buluşmasına maletmektedirler. İki ayrı mizaçta olmalarına rağmen, Goethe ile Schiller arasında oluşan dostluk, Alman edebiyatına kalıcı eserler kazandırmıştır. Goethe, bazı konuların işlenmesini Schiller'e bırakmış, Schiller ise Goethe'yi verdiği eserlerle gönendirmiştir. Goethe gerçek şair kişiliğiy..»»
Mel Kenne

Yapı Kredi Yayınları

Mel Kenne, İngilizce yazsa da, Galata’dan İstanbul’a bir ziyaretçi gibi değil, on beş yıldır burada yaşamanın getirdiği bir birikimle bakıyor, sokaklarında dolaşıyor, kenti varlığına katıyor... Artık o İstanbullu bir şair... Bir şiirini “özür ve teşekkürlerimle” diye adadığı Orhan Veli kadar İstanbullu... Bir seçki değil Galata’dan, özgün bir kitap... İngilizce bilmeyenler de İpek Seyalıoğlu’..»»
Hasan Ali Yücel

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Mirza Esedullah Han Galib (1797 - 1869): Urdu dilinin efsane şairi olarak kabul edilen Galib, hem şiirinin içeriği, hem tarzı, üslubu ve yaratıcılığıyla farklılığını ortaya koyar. Döneminin anlayışı doğrultusunda tasavvuf temalı şiirler de yazmıştır, ancak eserlerinde her türlü insani duygu tüm detaylarıyla yer alır, uhrevi olana özlem yerine, dünyevi yoğunlaşma ağır basar. Galib Divanı, şairin..»»

Aloysius Bertrand

Kırmızı Yayınları

Aloysius Bertrand 1807 yılında doğdu ve modern şiirin muştucusu olan Gaspard de la Nuit’nin yayımlandığını göremeden 29 Nisan 1841 günü öldü. Aloysius Bertrand’ın düzyazı şiirinden etkilenen ve bu şiirin açtığı yeni şiir alanını gören Charles Baudelaire, 1862’de “Aloysius Bertrand’ın Gaspard de la Nuit’sini belki yirminci kez karıştırırken buna benzer bir şey denemek geldi aklıma” diye yazar. D..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız