Dostlarımızın bize gösterdiği sevgiyi abartmamız, duyduğumuz minnetten değil, takdire ve sevilmeye ne kadar layık olduğumuzu herkese göstermek içindir. la rochefaucauld

Farklı Bir Yaşam "Alan W. Anderson İle Söyleşi"

0/5
0 kişi
0
Okunma
0
Beğeni
0
İnceleme
Tanıtım Yazısı
Farklı Bir Yaşam : Alan W. Anderson İle Söyleşi
Politik ve sosyal alanlarda eşi benzeri görülmemiş bir dış değişimin yaşandığı bir dönemde her birimizin karşılaştığı temel bir içsel mücadele var mıdır? Krishnamurti, Profesör Allan W. Anderson ile yaptığı bu onsekiz söyleşi içinde, insanların temel sorunlarını belirlemekte sadece başarısız olmakla kalmayan, aynı zamanda organize din, bilim, politik ideolojiler veya piyasa ekonomileri konusundaki ümitlerimizi ortaya çıkarmanın aslında bu temel sorunları yarattığını belirtiyor. Uzmanların, rahiplerin veya guruların "otoritesine" körü körüne boyun eğerek hasar veren sonuçlara maruz kalıyoruz ve yaşama amacımızı bulamıyoruz. Düzensizliğimizi, algılamamızı, duygu ve düşüncelerimizi neden görmüyoruz ve anlamıyoruz? Neden kendimizi tatmin etmenin değişik yollarına veya ulusçuluk, kör dini inanç gibi birilerinin aşıladığı nevrotik yollara kaçıyoruz?
Hayatlarımızı bu şekilde böldüğümüz için bütün insanların aynı temel durumu paylaştığı, yaşamak, sevmek ve ölmenin her birimiz için geçerli olduğu ve doğru anlaşıldığı zaman bunların bölünemez olduğu konusunda, yani yaşamı bir bütün olarak görmekte kaçınılmaz olarak hataya düşeriz.
Krishnamurti`ye göre, zorluklarımızdan kurtulmanın çaresi ancak her birimizin zihninde başlayabilir; gerçekte hayatı, kendimizi ve diğerlerini ne şekilde algıladığımızın farkında olarak...
"Dikkat enerjisinin `olan` üzerinde toplanması" adına öncelikle bir inanç konusu olarak dine geleneksel bakışın terk edilmesi gerekiyor. Diğer yaklaşımların tümü bizi, gerçek dinin özü olan bu anlayıştan uzaklaştırır. Ancak bunu gördüğümüz zaman insan yaşamının derinliği kendini göstermesi, sevgi ve zekanın çalışmaya başlaması bambaşka bir yaşam yaratır.
Bu diyaloglar boyunca Profesör Anderson, yanlış anlaşıldığına inandığı ve Krishnamurti`nin savunduğu düşünceleri destekleyen, Batı ve Doğu`ya ait dini eserlerden birçok alıntı yapıyor.
daha fazla
Yayınevi: Ayna Yayınevi
ISBN: 9758297333
Sayfa: 350s.
Boyut: 14 x 21 cm
Kapak:
Tarih: 2000
Kağıt Tipi:
İncelemeler ve Yorumlar
14 x 21 cm kitabı hakkında sen ne düşünüyorsun?
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL