Olgun adam bilgisini saat gibi taşır, çıkarıp herkese göstermez, gerektiğinde kullanır. (t. brown)

Bu Ülke

5/5
1 kişi
0
Okunma
0
Beğeni
7
İnceleme
Tanıtım Yazısı
Meriç’in “aynı kaynaktan fışkırdılar” dediği eserler dizisinin önemli bir halkası. Bir çağın, bir ülkenin vicdanı olmak isteği Meriç’in bütün çabasına her zaman yön vermiştir: “Bu sayfalarda hayatımın bütünü, yani bütün sevgilerim, bütün kinlerim, bütün tecrübelerim var. Bana öyle geliyor ki, hayat denen mülakata bu kitabı yazmak için geldim; etimin eti, kemiğimin kemiği.” Bu Ülke, Meriç’in sürekli etrafında dolandığı Doğu-Batı sorunu yanında, sol-sağ kutuplaşmasına ve kalıplaşmasına ilişkin önemli tesbit ve aforizmalarını da içeriyor.
daha fazla
Yayınevi: İletişim Yayınları
ISBN: 9789754702810
Sayfa: 339s.
Boyut: 13x19 cm
Kapak:
Tarih: 2000
Kağıt Tipi:
Raf İstatistikleri
Okudum: 5 kişi
İncelemeler ve Yorumlar
13x19 cm kitabı hakkında sen ne düşünüyorsun?
re
recepo16
@recepo16
2 yıl
İnceleme
taktğymükzea izaleiylu aiuemkieu ymleiaimyl keiyumkiyl kiyeakiyulme kaylmuie.basz iuekmatiuyml ayieuakylmu itamkieay ikyakimyultea ylmiua
Bu Ülke
Cemil Meriç - İletişim Yayınları - 2000
meryemkarapinarr
meryemkarapinarr
@meryemkarapinarr
4 yıl
İnceleme
İmansız ve idealsiz nesiller türettik. Pusuda bekleyen yabancı ideolojiler setleri yıkılan ırmaklar gibi yayıldılar ülkeye.
Bu Ülke
Cemil Meriç - İletişim Yayınları - 2000
Sümeyye ÇALIŞKAN
Sümeyye ÇALIŞKAN
@sumeyyecaliskan
10 yıl
İnceleme
her dudakta aynı rezil şikayet: yaşanmaz bu memlekette! neden? efendilerimizi rahatsız eden bu toz bulutu, bu lağım kokusu, bu insan ve makine uğultusu mu? hayır, onlar türkiye'nin insanından şikayetçi. insanından, yani kendilerinden. aynaya tahammülleri yok. vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını "yaşanmaz"laştıranlardır.
türk aydını, kitab-ı mukaddes'in serseri yahudisi... hangi türk aydını? kaçanlar ne türk, ne aydın. bu firar bir kabil kompleksi. Cemil Meriç'i okumaya başlamak için biçilmiş kaftan.
daha fazla
Bu Ülke
Cemil Meriç - İletişim Yayınları - 2000
HakkınSesi
HakkınSesi
@hakkinsesi
14 yıl
İnceleme
Bu kitabın 1. eli 25 liraydı kitapçı da...Diğer kitapları da hemen hemen aynı pahada...

'Bu Ülke' de düşünmemek ve düşündürtmemek için her ley mübah galiba...

Ülkemizin en iyi aforizma yazarı Cemil Meriç...

Fikir insanı...Kütüphane kokan adam dersem yanlış anlamayın...

Gözlerini bu yolda veren bir aydın...

Ondan çok şey öğrenecek Türkiye...Tabi okursa...

Fikir seven,geleceğin aydın insanları için...İdeal bir seçim...


Şiddetle tavsiye ediyorum...Absürt ve para tuzağı romanlar yerine,fikir irdelemek ve zihnen gelişmek istemez misiniz?
daha fazla
Bu Ülke
Cemil Meriç - İletişim Yayınları - 2000
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL