Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena

Anılar ve Düşünceler Cilt 2

0/5
0 kişi
0
Okunma
0
Beğeni
0
İnceleme
Tanıtım Yazısı


"Stuttgart'ta 7 Mayıs 1996 günü Türk-Alman Dostluk Derneği'nin davetlisi olarak akşam yemeğinden sonra bir konuşma yaptım. Konuşmanın başında beni tanıtan dernek başkanı özgeçmişimi yukarıdan aşağı okudu. Ben de mecburen dinlerken, '6 Haziran 1926'da İsmet İnönü'nün oğlu olarak doğdu,' demesi dikkatimi çekti. Bana sıra gelince, 'Önce sayın dernek başkanının izniyle bir cümlesini düzeltmek istiyorum,' dedim ve devam ettim: '6 Haziran 1926'da İsmet İnönü'nün oğlu olarak doğduğumu söyledi. Oysa ki ben, 6 Haziran 1926'da İsmet İnönü'nün ve Mevhibe İnönü'nün oğlu olarak doğdum.' Bunu söyleyince salonda gülüşmelerle beraber bir alkış koptu. Ben de ekledim: 'Zaten normali de budur.'"
"Kartay ile Durakoğlu'nun bu son çabası SODEP'i seçimlere sokamadı, ama siyasal tarihimize ve dünya hukuk yazınına eşi az bulunur bir ibret belgesi sağladı. Arkrasında fiziksel güç olmazsa, hukuk ilkelerinin de uygulanamayacağının çarpıcı bir kanıtını verdi."
"Gazetecilere, 'Sağlıklı bir demokrasi için siyasal partiler arasında uygar ilişkiler bulunmasına özen gösterdiğimizi,' söyledim. 'Sağlıklı demokrasi' sözü o günlerde benim de, başka birçok yeni siyasetçinin de ağzından düşmeyen bir deyimdi. Sadece demokrasi istemenin yeterli olmadığını, demokratik sistemi halkın yararına kesintisiz işletebilmek için ayrı bir özen gerektiğini yakın geçmişimizin acı deneyimleri ortaya koymuştu."
(Arka Kapak)



daha fazla
Yayınevi: Yorum Kitapları
ISBN: 75-7119-06-7
Sayfa: 448s.
Boyut:
Kapak:
Tarih: 0
Kağıt Tipi:
İncelemeler ve Yorumlar
kitabı hakkında sen ne düşünüyorsun?
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL