Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Garibe Kitabı - Garibe Kitapları

Garibe konu başlığında toplam 5 kitap bulunuyor.
Aşağıdaki Garibe kitaplar "alfabetik" sıraya göre listelenmektedir.
Cemal-i Halveti

Kitabevi

Klasik Türk edebiyatı metinleri içerisinde tasavvufî eserler ağırlıktadır. Bu eserlerin birçoğunu mutasavvıf şairler oluşturmuştur. Çünkü mutasavvıflar dinî-tasavvufî-ahlakî öğütlerini manzum olarak vermeyi tercih etmişlerdir. Bu durum ilk dönem eserlerinden itibaren son dönem metinlerine kadar genellikle bu şekilde gerçekleşmiştir. Manzum olanın daha çok okunması, daha çabuk akılda kalması ve ezb..»»
Sevda Önal Kılıç

Fenomen Yayıncılık

Esrar-ı Garibe Fenomen Yayıncılık»»
Kolektif

Akçağ Yayınları

Hançerli Hanım Hikaye-i Garibesi, 1851-1852'de Ceride-i Havadis Yayınevi'nde basılmıştır. Hançerli Hanım Hikaye-i Garibesi, sözlü geleneğe bağlı, meddahlar tarafından anlatılan bir halk hikayesidir. Halk hikayesi, halk topluluğu önünde, hikayeci aşıklar tarafından söylenen nazim nesir karışık hikaye çeşididir. Çoğunun konusu Kerem ile As..»»
Bülent Yıldız

İthaki Yayınları

Her şey bulanık, sayfalar, renkler, insanlar, yüzler, her şey. Aynadaki buğu silindikçe yüz bir kat daha bulanık, sevmeyi inatla deneyen insan, ışığın düştüğü renk, harflerin birbirine girdiği sayfa, hepsi. Baktığı ve gördüğü arasında bir yerde debelenip duruyor herkes. Ne gerçeği yoklamak mümkün oluyor ne de kalbi tartmak. Kendimizi bulmak istiyoruz ama çok kalabalık. Üstelik gözlerimiz bozuk ..»»
A. Fikri

Gram Yayınları

İlk ve tek baskısı 1887'de Osmanlıca yapılan Lugat-ı Garibe, "hoppa karakterlilerin dilinde dolaşan sözlerin en meşhurlarını ve genel edebe aykırı düşmeyenlerini, bizzat işin ustalarına başvurarak ve genel anlamlarını onlara uygun biçimde yazıya geçirerek" okuyucuya sunuyor. Aftaspiyostan istingaya, kavançodan pendifranka kadar onlarca kelimenin bir sözlükteki ilk kayda geçirilişi, sokağın dili..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız