İnsanlar başaklara benzerler.içleri boşken başları havadadır,doldukca eğilirler. montaigne

Fi Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Fi" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Fi ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Fi" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Fi ile ilgili " 1000 " şiir aşağıdadır.
Başlı başıyla anlamalıydık, bazen çoğalıp bazen yarım kalmalıydık. Bazı zamanların yükünü sırtımızdan atmalı, bazen de alışmalıydık. Aç ve susuz yaşamalıydık, vicdanın dur dediği yerde dayanmalıydık. En çokta kalmalıydık bir yerlerde, mesela en doyumsuz kaldığımız yerlerde. Alışmaya alışıyoruz vakit onunla geçmeye çalışıyor. Kaçtığımız yerlerden kaçtıklarımızı buluyoruz. Bazen sıkılıyor bazen kaçıp kaçıp yine aynı yerde karşılaşıyoruz. Biz olmaktan koktuğumuz her ne varsa biz oluyoruz. Dururken bi uçurumda kendimizi aşağıda bulmaktan korkarken, aşağısı biz oluyoruz. Bakarken balkonlardan, geceyi içip sarhoş olanlardan ve olmaktan korkup kaçtığımız utandığımız her ne varsa yüzü oluyor kızarıyoruz. -Biz kimdik? -Neydik? Korkuların ortasında boğulan bi kaç damlacık mıydık? Olmak istemediğim her ne varsa orada buluyorum kendimi. Kırık bi cam parçası gibi bir şeydi ya da kan kaybından yaşamak gibi bir şeydi. En kötüsü de bu ya, her şeye rağmen yaşayabilmekti.

Geceyi bir fincana koyup içmişim.


...
Devamını oku »
Kana bulanan iki büklüm bir dudak
Leblerden düşen sancılı iç kanama seansları...
matmazetül figan hu sana...

Bilirsin işte

...
Devamını oku »
Allah akıl versin çürük bilgi mesnedsiz fikir

Yunus Beypınar

...
Devamını oku »
yıkılan hayaller..
yalanlar dolanlar,
uzak deniz mavisi,
üzümün tanesi..
uzanan yollar,

...
Devamını oku »
Bilsem ki canımı tenden sökerler
İmkanı var mıdır senden geçeyim
Bilsem ki aşıma zehir dökerler
Yaşamak kâr mıdır senden geçeyim


...
Devamını oku »
ıtır kokuları ellerin
gül endamlı yar
kirpiklerinin oklarını fırlatma kalbime
nergis gözlerinde yanıp tutuşan pervaneyim


...
Devamını oku »
Filistinli çocuklar,
Canları lime lime,
Kan pıhtısından boncukları,
Bunlar,
Hangi kör,

...
Devamını oku »
Yer yarılır sallanır, gök kusar nefretini
Anlayana işaret, güvenmeyin der gibi
Suçlu kim suçsuz kim, kim öder diyetini
Düşmanca bakışırlar, birbirini yer gibi


...
Devamını oku »
karnı aç dünyaya ben de kurbanım
gelince zamanı ben de hazırım
parasıyla değil gayret et sabrım,

beklemeyi bilmek nazara icap

...
Devamını oku »
silersin belki mevsimlerden
yasaklarsın hayallerimi
düşler kurarım bilemezsin
fikrimden silemezsin


...
Devamını oku »

İlk 240 241 242 243 244
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL