MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Aşkı Anlatmaya Çalışsam...
Tuncay Aşıklar Parkı

Aşkı Anlatmaya Çalışsam...


Aþký Anlatmaya Çalýþsam….

Aþký bilmeyene aþk nasýl anlatýlýr? “Aþýk olduðumu nasýl anlarým” diye sordu biri? “Olunca anlarsýn!”dedim. Aþký bilmenin tek yolu budur!

Aþk, yaþayarak öðrenilir. Hiç aþýk olmamýþsan, aþkýn ne olduðu bilemezsin ancak aþýklarýn hallerini bilirsin. Dýþarýdan, görebildiðin kadarýyla bir fikrin olur ama anlayamazsýn.

Aþk, kendinden vazgeçmektir. Sevdiðin kiþinin yüreðinde, sözünde, nefesinde yeniden hayat bulmaktýr. Onun özünü kabullenip, o olmaktýr.

Aþk, bir sihirdir. Etrafýnda dolaþan renkli yýldýzlardan oluþmuþ, gözle deðil ancak gönülle görülebilen bir sihirdir. Aþýk olduðunda deðiþirsin. Asla yapmayacaklarý yapabilir, her zaman yaptýklarýndan vazgeçebilirsin

Aþk, insana verilmiþ en güzel hediyelerden biridir. Yaþamýn lezzetidir. Varlýðýný, yaþadýðýný hissetmeni saðlar. Sanki dünyaya geliþ amacýný bulmuþsundur. Aþkýn tadýna varabilirsen, hediyenin deðerini anlayabilirsin.

Aþk bir yolculuktur. Kendi yüreðinden baþka bir yüreðe giden, zor ve çetin bir seyahattir. Etrafýnda dikenli teller olan, zehirli sarmaþýklarla örülmüþ bir yolun içinde, yemyeþil aðaçlarý, renkli çiçekleri görebilme ayrýcalýðýdýr. Bir gülü koklamak için, bacaklarýný kesen tellerden geçmeye razý olursun. Aþk, sonunda varýlacak bir yer olmayan yolculuktur. Güzel olan yolculuðun kendisidir.

Aþk, kalbi acýtýr. Acýtýr çünkü yokluðun en dayanýlmaz halidir. Sevdiðinin ellerini tutamadýðýn, gözlerine bakamadýðýn, sesini duyamadýðýn anlarda çektiðin ýzdýraptýr. Yoksulluktur! Kendini çaresiz, yalnýz ve kimsesiz hissettirir çünkü sevdiðin yanýnda deðilse, dünya bomboþtur.

Aþk, eninde sonunda biten bir duygudur. Aþk deðiþir! Kendini deðiþtirir. Baþka bir kýlýða bürünür. Sevgiye, nefrete, hiçliðe, öfkeye, dostluða döner. Aþk, finalde seni seçtiðin baþka bir hisse emanet edip gider. Gitmelidir çünkü sýrada aþýk olmayý bekleyenlerle buluþacaktýr.

Aþký herkes kendince anlatýr. Aþk, kendini aþýk olanda þekillendirir. Kývamýný, lezzetini, deðerini girdiði kalpte bulur. O yüzden ne kadar anlatsam da, aþk ancak yaþanýnca anlaþýlýr. Aþký, yaþayan bilir….

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.