MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

EBEDE GİDEN BU YOLDA YALNIZSIN
Rabia Sultan

EBEDE GİDEN BU YOLDA YALNIZSIN


EBEDE GÝDEN BU YOLDA YALNIZSIN

Ýster çoban yýldýzý ol, istersen yýldýzlarýn tamamý. Sonuçta yalnýzsýn. Ýstersen bir ordunun içinde bulun, kendi içinde yine yalnýzsýn. Dünya denen bu âleme yalnýz geldin, yalnýz gideceksin.

Bir yolcu yola koyuldu,
Ebede giden bu yolda.
Salat-u selam duyuldu,
Ebede giden bu yolda.

Sana eþlik edenler de mezar kapýsýna kadar gelecekler ve oradan boynu bükük, sükut içinde geriye dönecekler. Bir müddet sonra kor ateþ küllenecek. Ahlar, acýlar yerini sükunete býrakacak. Doðdun ve öldün, hepsi bu.

Toplanýrlar kardeþ, bacý.
Tebessümde gizli acý,
Has kuluna dost duacý,
Ebede giden bu yolda.

Hakikat kapýsý, ebed yolunun baþladýðý yerdir. Dünya telaþý biter; yeni bir hayat, yeni bir heyecan baþlar. Kitap hangi elden verilecek, kapý hangi yönden açýlacak, sýrat köprüsü nasýl geçilecek. Hesap gününde yaptýðýmýz hangi iyilik bizi kurtaracak. Hangi günahla hesaba çekileceðiz. Bekleriz öylece kýyamete kadar.

Böyledir bu alem böyle.
Dönen var mý hele söyle,
Can yýldýzý kayar öyle,
Ebede giden bu yolda.

Bu kadar dünya hayatý. Bitmeyecek sandýðýn ömür, tükenmeyecek sandýðýn mevki, makam, solmayacak sandýðýn ihtiþam… Hepsi bir anlýk… Güneþin doðup battýðý kadar kýsa. Ne varsýn, ne yok. Hepsi bir rüya kadar kýsa.

Hasta, sari ne fark eder,
Son soluk çýkýnca gider,
Yakýnlarýn feryat eder,
Ebede giden bu yolda.

Hazýrlýðýn varsa ebedi bir hayat bekliyor seni. O hayatýn sonu yok. Ola ki o güzel bedenin cehennem ateþine düþmesin. Yoksa yalnýzsýn, istesen de orada seni kurtaracak kimse olamayacak. Ananýn evladýndan kaçtýðý o korkunç günde yine yalnýz kalacaksýn. Herkes kendinden sorumlu, kimse kimsenin hesabýný veremeyecek o yerde.

Solar has bahçenin gülü,
Böðrüne uzanýr eli,
Acý eser ölüm yeli,
Ebede giden bu yolda.

Ýþte o gün, etrafýnda senin için çýrpýnan bir peygamber olacak. Ümmetim, vah ümmetim diyecek. Koþacak sana, bana, ona… Yaþarken yalnýzlýðýna yar etmiþsen onu, o güzeller güzelini, can gibi, canan gibi canýndan çok sevmiþsen, bir kurtarýcý olarak düþünmüþsen eðer, o an sona erecek yalnýzlýðýn ve selamet kapýlarý açýlacak sonsuza dek. Selam, salat ona ve aline, ashabýna olsun.

Etrafý bir hüzün bürür,
Yolcu öteleri görür,
Ýmanlý kul Hakk’a yürür,
Ebede giden bu yolda.

Rabia Barýþ

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.