MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

UMUT VAR MIYDI BE SEVGİLİ?
Maşuk Gültekin

UMUT VAR MIYDI BE SEVGİLİ?



UMUT VAR MIYDI BE SEVGÝLÝ?
…Umut var mýydý sevgili? Bizim için var mýydý? Bize hiç uðradý mý bu umut denilen þey? Ya da biz mi yoktuk umut için. Neredeydik, umutla buluþamadýk. Umut neden bizim kapýmýzý çalmadý bir sabah vakti. Umut neredeydi, nereliydi, nereden geliyordu biz onu neden kaybettik?
Belki çok uzaktaydý. Daðlarda, zindanlarda, þehirlerin ücra köþelerinde, istasyon raylarýnda, otobüs terminallerinde, aðaç yapraklarýndaki çýðýrtýlý rüzgar sesinde. Bir yolculuk yapýyordu o da kendince. Bir yerden bir yere göç ediyordu kalýcý kalabilmek için. Umut denizdeydi. Denizin hýrçýn dalgalarýnda, mavi suyunun güzelliðinde, canlýlýðýnda ve yalnýzlýðýndaydý. Belkide gökyüzündeki yýldýzlarýn ýþýltýsýndaydý. Ay ýþýðýnýn parýltýsýnda, gece karanlýðýnýn kuytusunda, gözlerimizin göremeyeceði kadar kör ve derin bir noktada, kuyudaydý.
Biz hiç görmedik umudu ve umut yoktu bizim için.
… Umut var mýydý be sevgili? Nereliydi, belki de vardý ama bizim için yoktu. Belki de sandýðýmýz kadar uzakta da deðildi bu umut denilen þey. Aslýnda umut hiç te uzakta deðildi. Çok yakýnýmýzdaydý. Yýllarca onu uzaklarda boþuna aradýk ve boþuna bekledik sabýrsýzlýk içinde.
Umut; gözlerinin ýþýltýsýnda, teninin sýcaklýðýnda, yüzündeki tebessümde ve dudaklarýndaki o samimi gülüþündeydi. Kalbine gömülmüþtü umut.
Peki, neden bize uðramadý umutsuz muyduk? Oysaki bizim hayatýmýz umutla doluydu, dolu dizgindi yaþamýmýz.

…Umut var mýydý be sevgili?
Varsa niye bize uðramadý,
Yoksa biz mi umutsuzduk.
Aslýnda umut her yerdeydi.
Umut sendin.
---Maþuk Gültekin—
---Erzincan---

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.