Kötülük etmeden pişman olmanın en iyi şekli, iyilik etmektir. bretonne
Ümmühan Yıldız
Ümmühan Yıldız
VİP ÜYE

Ben hiç gitmedim ki…

Yorum

Ben hiç gitmedim ki…

4

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1668

Okunma

Ben hiç gitmedim ki…


Her zamanki gibi aynı saatte uyandı. Gecenin karanlığında pencereye yöneldi, dışarıya baktı ve sessizce yatağına geri döndü. Aklında yine o vardı… Vedalaşamamışlardı. Şimdi, onu bir anlığına bile görmek için nelerden vazgeçmezdi ki?

Şafak vakti ezan okunurken, ellerini açtı ve gözlerini duayla kapattı.


---

Uzun, engebeli yolda ilerliyordu. Vadinin derin çukurlarında, sivri ve geçit vermeyen kayalıklar arasında umutsuzlukla boğuşuyor, gitmek ile geri dönmek arasında sıkışıp kalıyordu. Yüreği, sevdiğinin buralarda bir yerlerde olduğunu söylüyordu ama yol zor, geçitler imkânsızdı. Bir an durup gözlerini aşağı çevirdi. Yüksek, sarp kayalıklar karşısında içini ürperti sardı. Yine başaramamış mıydı? Hayır! Vazgeçmemeliydi.

Tam o anda, kulaklarına çağlayan suyun sesi doldu. Ayağının altına baktığında, kocaman bir taşın üzerinde durduğunu fark etti. Altından köpük köpük beyaz bir dere, kayalara çarpa çarpa akıyordu. Suyun akışına kapılıp, taşların üzerinden süzülerek ilerledi. Ancak bir noktada dere, taşların altından değil, artık üstünden akıyordu. Yolu kesilmişti.

Tam umutsuzluğa kapıldığı sırada, tepeden bir aracın yaklaştığını gördü. Çocukluğunda yaylalardan, suyolundan geçen araçlarla yaptığı yolculuklar geldi aklına. Cesaretle eteklerini kıvırdı, suyolu boyunca yürümeye hazırlanıyordu ki…

Birden, kar beyaz bir atın suyun içinden geçtiğini fark etti. Üzerinde, gülümseyerek yanından süzülen bir adam vardı. Gözlerini kaldırdı ama adam çoktan uzaklaşmıştı. Daha da yukarıya bakınca, gördüğü manzara karşısında nefesi kesildi.

Uçsuz bucaksız yeşil ve mavinin süslediği, aslan gibi heybetli dağlar sıralanmıştı karşısında. Vadinin içindeki yeşil ağaçların arasında beyaz taş duvarlı, kahverengi ahşap evler sıralanıyordu. Kendini bir rüyanın içinde gibi hissetti. Döndü, fısıldadı:

"Rabbim, burası cennet… Burası cennet…"

Mutluluk, hüzün ve özlem iç içeydi. Tek tek evlere baktı, içindeki soru her adımda büyüyordu:

Neredeydi?

Bir ahşap ev dikkatini çekti. Eski bir kitapçı dükkânını andıran işaretler vardı üzerinde. İçini bir korku sardı: Ya sevdiği onu görmek istemezse?

Kapının tokmağına uzandı, yavaşça araladı ve içeriye adım attı. Karşısında eski bir ahşap tezgâh vardı. Tezgâhın arkasında biri eğilmişti; yalnızca saçlarının üst kısmı görünüyordu. Kapının açılma sesiyle adam yavaşça doğruldu.

Kadın, gözlerini kaçırmadan, utanmadan, ilk kez bu kadar net baktı ona. Adamın yüzündeki tüm çizgileri, her kıvrımı tek tek içine işliyordu. Bir çift maviliğin, tüm benliğini sararak içine aktığını hissetti.

Dayanacak gücü kalmamıştı. Hasretle titreyerek, iki göz iki çeşme hıçkırarak ağlamaya başladı. Adam, tezgâhın arkasından ağır bir adımla ona doğru yürüdü. Gözleri, sesi gibi yumuşaktı.

"Buradasın…"

Kadın, sevgiyle boynuna sarıldı, titrek bir fısıltıyla kulağına eğildi:


"Ben hiç gitmedim ki…"



Ümmühan Yıldız

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ben hiç gitmedim ki… Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ben hiç gitmedim ki… yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ben hiç gitmedim ki… yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
osman aksoy
osman aksoy, @osmanaksoy
19.4.2012 00:31:05
Ne diyelim işte sevmek ve sevilmek bu olsa gerek,her şeyin bir bedeli olduğu gibi sevmenin ve
sevilmeninde bir bedeli var,bu ise karşılıklı fedakârlıktır.Tek taraflı olsa ancak cıkarcılık olurki
sonu hüsranla biter aşk ve aşıklık ozaman yağmursuz gürleyen bulutlara benzer o da kendilerini
aldatmaktan öteye varmaz.bazen böylesi güzel mekaleleri özlüyoruz doğrusu,ümmuhan hanım
gerçekten hoştu güzel bir kurgu yüreğine sağlık,tebrik eder saygılar sunarım.Selamlarımla
Osman AKSOY
Gülaz
Gülaz, @gulaz
10.2.2012 19:52:36
Çok guzel , sürükleyici bir anlatım...

Tebrik ederim...

Sevgi ve saygılarımla
G.C
Hüseyin TOPHAN
Hüseyin TOPHAN, @huseyintophan
30.1.2012 23:13:12
Bir solukta okudum kutlarım güzel bir anlatım sevgiyle kal Bogazın kıyısından slm ,
A.yıldız
A.yıldız, @a-yildiz
3.8.2011 00:31:12
oo sen nerlerdeydin...güzel bir yazıyla geri döndün...tebrikler canımmm
bende yarın gidiyorum
dönüp sonra ben hiç gitmedimki demeyimdaaaa.
dönüşte geniş zamanlarda görüşmek üzere
selam ve sevgiler
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL