Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
mehmet talip bilgil
mehmet talip bilgil

MAKSADIN KAPISI

Yorum

MAKSADIN KAPISI

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

668

Okunma

MAKSADIN KAPISI


Her fiilin bir usulü bir adabı vardır. Bu usul ve adap, Allahın kullarına açtığı bir kapıdır. Maksatsız bir fiil olmaz. Maksatlar farklı farklıdır. Her maksadında bir kapısı vardı kişi kendinin yaptığını zanneder ama aslında işleyen maksadın kapısıdır. İhtiyaçlı olan kişi maksadını bilecek ve maksat kapısını bulacak. Maksat neyse onu aklına alacak, aklına alsın ki ona yönelsin, ona doğru harekete geçsin ve maksadın kapısına varsın. Kapıya varmazsan maksat hâsıl olmaz zira isteyen sen olacaksın ki Allah da sana maksat hâsıl etsin


Sen harekete geçmezsen maksat kapısı sana gelmez ve maksat kapısı sana açılmaz. Diyelim ki sen bir araba alacaksın, araba alacağını kimse bilmiyor duymamışta saten kafanda kurmuşsun çünkü otururken araba sana gelmez araba gelmediği gibi kimsede bilmez ve sana araba satmaya çalışmaz

Kul hakka yürümezse, hakkın kapısına varmazsa maksadı hâsıl olmaz.Maksat hâsıl olmayınca, gayen ve amacına ulaşamazsın. Dünyaya gelmekten maksat yemek içmek olamaz bu bir ihtiyaçtır. Esas maksat belki kendisini göndereni bulmak olabilir. Hani Allah buyuruyor ya’’ Ezeli ervahta biz zahirdik, siz yoktunuz iyilik ettik, kendimizi gizledik sizi zahir ettik, şimdi sıra sizde kendinizi gizleyin bizi zahir edin’’ Diyor.Kedinin maksadı avını almaktır hiç gördünüzmü avlandığını .Faernin yuvasının karşısına öyle bir orurur ki gözlerinden yaydığı manyetik halkalar fareye ulaşınca halkaların cazibesine kapılan fare yeneceğini bile bile gelir kedinin önüne.İşte maksadın kapısı olsa olsa budur.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Maksadın kapısı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Maksadın kapısı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MAKSADIN KAPISI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL