Kızgınken karar veren, fırtınalı havada yelken açan bir insandır. euripides
Albayraklım
Albayraklım

MİMOZA YANGINI

Yorum

MİMOZA YANGINI

7

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1133

Okunma

MİMOZA YANGINI

MİMOZA YANGINI


Sanırsın ki geceleri bitirince sabah senin olacak. Oysa bilmezsin ki her gecenin bitişti başka bir gecenin başlangıcıdır. Sonsuz acılara gebe. Yaşanmamış ızdıraplara kundaklık edecek.

Güneş çoktan sönmüştür yüreğinde. Mum çoktan tükenmiştir, kandil çoktan kararmıştır gerçeğinde.

Sanırsın ki birkaç damla sahipsiz gözyaşı süzülünce yanaklarından, bahar sana geri dönecek. Oysa bilmezsin ki her damlanın ardından, yeni bir hazan başlayacaktır hayatında. Şarkılar susacaktır plaklarda, çığlıklar ıssızlaşacaktır.

Fırtınaların dinişine saklamışsındır umutlarını. Lakin kasırgalar gelecektir birbirinin peşi sıra. Kalan kırıntılar gönlünden havalanan esir kuşlara bile yetmeyecektir bir anlığına.

Ne hesabı tutulacaktır yanılgıların. Nede sayısı azalacaktır ihanetlerin. Aşkın kitabını yazanlar, lal olacaktır, senin masallarında.

Koca koca adamlar, palabıyıklı pehlivanlar, hercai külhan beyleri gün be gün süzülecektir, eriyecektir adeta öykülerinde. Sahipsizliğin en koyusu, çaresizliğin en dağ devireni, gülistanların en öksüzü sana arkadaşlık edecektir yalnızlık yolculuğunda.

Bir bulutu kuşandığında hislerin; ağlayacaksın, inleyeceksin, yalvaracaksın. Kul olacaksın bir mimoza yangınına, seni kül etmesi için bir kuşluk yangınında.

Ama bir puştluk binecek, bir hinlik yürüyecek, inat mı inat, o hiç baş eğmeyen erkeklik gururuna. Gurubun rengi sarhoş etmeyecek o yıkık bedenini, rakının yedinci dublesinde yine küfredeceksin feleğin maymunluğuna.

Ne sinen pare olacak, ne kalbin aşk diye atacak. Al bir küheylana bindirip düşlerini, nefsini yalanlarla cilalayacaksın hınzırca.

Suratın yine ekşiyecek. İflas eden bakkal kadar bile sırıtamayacaksın, en pahalı sigaradan alan ellilik hayat kadınına pişkince.

Kanatlı taksilerin yolcularına benzeyecek en son hüzün müşterin. Bu dünyadan voltanı almak için Tanrının Azrail’ine; hiç kimseye çaktırmadan uzun ve karanlık geceler boyunca uzun uzadıya yalvaracaksın.

Sustalı maymun ol diyecekler. Hayır diyeceksin. Uşak ol diyecekler. Eğilmeyi öğrenmediğini söyleyeceksin.

Bir kadın çalacak kapını. Geçmişi ve geleceği olmayan bir kadın. Aşkı arıyorum diyecek. Mavi gözlerinde bebekleşeceksin.

Al beni diyecek en mahrem kuytularına. Sat bana diyecek en gizemli sırlarını. Ben senin öteki yüzünüm. Çarp bana tokat gibi en zalim isyanlarını, en vahim dramlarını.

Yok diyeceksin. Git diyeceksin. Ölüden günah çıkmaz. Çölde mimoza açmaz. Çölde öldüm ben. Mihrabın da tepinip sevdamın, çarmıhında bir çilingir sofrası kuramadım.

Sonra dineceksin. İneceksin gökten. Suya değecek ayakların. Yaşlandığını anlayacaksın…

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Mimoza yangını Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Mimoza yangını yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MİMOZA YANGINI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
va
vatanım, @vatanim
23.7.2010 22:08:42
Hayatın en ince çizgisine ulaşanlar, böylesine güzel anlatırlar.Tebrikler,yüreğinize sağlık...
ANI
ANI, @ani
6.10.2009 21:46:40
'Sustalı maymun ol diyecekler. Hayır diyeceksin. Uşak ol diyecekler. Eğilmeyi öğrenmediğini söyleyeceksin.'yazınız baştan sona mükemmel. dönüp birkaç kez daha okuyacağım.
kutluyorum.sevgilerimle...
Mürüvvet Söylemez
Mürüvvet Söylemez, @ezgim
9.9.2009 15:15:58
Sonra dineceksin. İneceksin gökten. Suya değecek ayakların. Yaşlandığını anlayacaksın…

ya da...yaşadığını anlayacaksın ...

HOŞGELDİN:))

YÜREĞİNE HÜZÜNÜN DEĞMESİN...
pa
pamuk-şekeri, @pamuk-sekeri
8.9.2009 20:54:18
çok başarılı gerçekten...
he
hevall, @hevall
8.9.2009 17:40:44
gerçekten yüreğinize sağlık bir solukta okunan bir yazıydı...
he
hevall, @hevall
8.9.2009 17:40:31
gerçekten yüreğinize sağlık bir solukta okunan bir yazıydı...
zeytindali_
zeytindali_, @zeytindali-
8.9.2009 17:30:51
Yazınızı okumaya doymuyor insan...
Kalemin daim olsun her zaman...
Tebrikler..
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL