Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Jüli d.
Jüli d.

Bir Suçlu Gibi Ezik.*

Yorum

Bir Suçlu Gibi Ezik.*

7

Yorum

27

Beğeni

0,0

Puan

1092

Okunma

Okuduğunuz yazı 9.9.2025 tarihinde günün yazısı olarak seçilmiştir.
Bir Suçlu Gibi Ezik.*

Bir Suçlu Gibi Ezik.*

Bir elinde demli çay diğerinde çifte kavrulmuş şamfıstıklı Afyon lokumu ile çıktı geldi, yavaşça önüme koydu ikisini de . Karşıma oturdu, hiçbir şey sormadı. Benim de bir şey demeye niyetim yoktu zaten.
Çaydan bir yudum aldım, nefis. Lokumdan bir tane aldım, çaydan ikinci yudum. Uzunca bir süreyi böyle geçirdik. Kafamı kaldırdım bana öylece bakıyordu. Ben de ona baktım. Sonunda dayanamadı.
Ne yapacaksın?
Neyi ?
Şimdi ne yapacaksın?
Biraz bekledim son soruda sesinin volümü biraz yüksekçeydi.
Henüz bir şey yok. dedim.
Ne yani bir planın yok mu?
Hayır!
Birşeyleri kapattım, kapıya kilidi vurdum.
Sustum gözlerimi önüme indirdim. Çayı yarılamıştım ikinci lokumu aldım. Sessizce kalktı, içeri gitti. Artık soru sormaz ben de anlatmak zorunda kalmam diye düşünürken o  yeni bir çayla çıktı geldi. Üçüncü lokumu yedim, ikinci çayı içtim.  O üçüncüyü getirdi üçüncü çayı da içtim.

Buraya gelirken bir şehri arkamda bıraktım bir hayatı,bütün sevdiklerimi arkamda bıraktım.
Kaşlarını kaldırdı hafiften öne eğildi. Sesiz ve sakin:
Uydurma,  o şehirde ne senin sevdiklerin vardı ne de seni seven.
Duymamış gibi yapmak işime geliyordu. Bazen gerçekleri duymak iyi gelmez bu da öyle bir andı.
Öylece baktık, sustuk.
Ellerim, bana çok benzeyen boş bardağın iki tarafında masaya yapışmış bir şekilde öylece durdum.
O da kollarını göğsünde kavuşturmuş bana öylece bomboş bakıyordu.

Ayna dedi yalan söylemez.
Aynaya döndüm. Oradaydı, hiç gitmemiş gibi.

Bir suçlu gibi ezik.
Kahveden bir yudum aldı. Yüzünü buruşturup fincanı tabağına bırakırken söylendi.
Bir suçlu gibi ezik.
Şekersiz kahve, çaya alışmıştı da, kahve şekersiz çekilmiyordu.

Bir suçlu gibi ezik.
Diline dolanan şarkı gibi bu mısra günlerdir onunla uyuyup onunla uyanıyordu.

Bir suçlu gibi ezik.
Sana selam söyledi.
Kim demedi. Ne önemi vardı hepsi geçmişte kalmıştı. Bizim anı diye biriktirdiğimiz küçük lekelerdi.  Çoğunlukla rahatsız eden.

Seni sordu
Hiç değişmedi dedim
Bildiğin gibi
Anlıyordu


Ya Hu ne güzel komşumuzdun,
Adın neydi unuttum.




Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Bir suçlu gibi ezik.* Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir suçlu gibi ezik.* yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Suçlu Gibi Ezik.* yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
hakanlı
hakanlı, @hakanli
10.9.2025 22:04:22
bazen kendi kendine konuşup durur mu insan öyle bir hiz li sızı bırakıyor
az laf çok şey demek gibi bir izli dertleşme okudum.

derin ve anlamlı
emeğinize saygı ile tebrik ederim.
Ferda,ca
Ferda,ca, @ferda-ca
10.9.2025 15:14:04
Gün seçkinizi tebrik ediyorum

Saygılarımla hocam 🧿🙏
Gule
Gule, @gule
10.9.2025 13:02:46
Birçok birey, hayatının çalkantılı bir döneminde kendini çok kez "bir suçlu gibi ezik" hissetmiştir diye düşünüyorum.

"Birşeyleri kapattım, kapıya kilidi vurdum." dediğinde sen; kendi kapattıklarıma, hayatımdan çıkardıklarıma baktım ve bir zamanlar en değer verdiklerimin, toz kondurmadıklarımın, şimdi bana erişemeyecekleri bir uzaklıkta, sanki bir yabancıymışız gibi, sanki ölmüşüz gibi, sanki birbirimizi hiç tanımıyormuşuz ve sanki hiç konuşmamışız gibi, veda bile etmeden, helalleşmeden, durmuş kalbin monitördeki son atış çizgisi gibi birkaç çiziğimi de gördüm. Hem kendi kalbimin, hem de onlarınkinin.

Bazen resetlemek gerekiyor hayatı ve yeni baştan başlamak, insanlar da dahil buna...

Yazı çok detaylara inmeden, kapatıp kilitlediği o kapı gibi içine kapanık, sanki bi beş çayında, merakına yenik düşen komşular hiç üstüne gidip sormasa, ilişmese, kendi haline bıraksalar bunları bile anlatmayacaktı gibi bir his oluşturdu bende...

Çünkü konuşmacı ya da karakter sadece o ana odaklanmış, dikkatini bi tek oraya vermiş. Gereksiz laf kalabalığı yapmak ve üstelemek yerine; çöküşünü, yıkılışını, arada bir arkasını dönüp gözünü alamadığı o kapıya çevirerek, sık sık tekrar ettiği "bir suçlu gibi ezik"te dikkatini verip yoğunlaştırırken, sanki hãlã o ana da sıkışıp kaldığını, bir adım dahi atamadığını yine umarsız ve kayıtsız bir şekilde kısa kesip yüzeysel bir ifadeyle, günlük sıradan bir olaymış gibi karşı tarafa aktarmayı yeğlemiş.

Tebrikler Jüli
Sevgiler.


İbrahim Kurt
İbrahim Kurt, @ibrahimkurt
10.9.2025 09:28:57
muhteşemdi çok beğendim kutluyorum o şehirde bir seveni yada sevdiği olması gerekmez şehri terk etmiş ya demek senin için
 Enûma Eliš
Enûma Eliš, @enmaeli
10.9.2025 00:14:08
Çay içilmiş, lokum yenmiş; kahve şekersiz de olsa fincanda lekeler bırakmış. Kapı kapanmış, fal bakılmış bir şarkının tekrarlanan nakaratıyla daha ne olsun? Muhabbetin az olanı makbuldür, derken susup aynayla yüzleşilmiş. Tadı yerinde bir ziyaret gerçekleşmiş.

Okuduk keyifle ve güne gelişini tebrik ederiz.
C.Mıhcı
C.Mıhcı, @c-mihci
9.9.2025 23:49:46
Komşu komşunun külene muhtaçtır,odun-kömür hikayeleri papirüs kağıtlarda bile yok artık.
Rahmetli babamın gelen komşuya bir lafı vardı çayla ilgili :
Ya üç
Ya hiç

Senin komşu lokumu bile seçerek almış “komşu” :)
Kahve tadına katılıyorum,
sadece kahveyi şekerli içmek gerek.

Öz şehir kıymetlidir
Bizi başka şehirler çekmez komşu:)

Sevgi ve saygıyla 🌺
M.Y.
M.Y., @m-y
9.9.2025 22:49:37
Hatırlatayım Fahriye Abla :)
Saygılar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL