Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
filamingo
filamingo
VİP ÜYE

TEPEDEN TIRNAĞA

Yorum

TEPEDEN TIRNAĞA

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

145

Okunma

TEPEDEN TIRNAĞA

Tepeden tırnağa, genelden özele... İnsan geneli, bilebildiğimizden bu yana insan DNA’sıdır. Sen ben hepimiz herkes; insan DNA’sının kendimize özgü birer özeliyiz. Beyin hücresi de biziz, tırnak da biziz. Genel, geniş zamanda ve mekanda süreklidir. Özel, her an dünleşen şimdidir. İnsan geneli, insan bütünüdür. Hepimiz bu bütünün kendimizle sınırlı parçalarıyız. Geneli değil, genel içinde kendi özelimizi yaşarız.

Genele aidiyet, ait olan öznede onur ve güven oluşturur. Genelden kopuş, onur ve güvenden yoksunluk sancılı ayrılık nedenidir. Anında benliğini koruma öz savunma refleksi oluşturur. İnsanlar özelde arkadaş, genelde insandaştırlar. İnsandaşlık genelini bölerek zayıflatmak, anadillerle başlar. Her anadil, kendisinden başkasını anlamayan, insandaş genelinden kopuk bir alan oluşturur.

Anadiller milliyetlerdir. Türkçe anadilliler Türk, Almanca anadilliler Almandır. İnsan çoğunluğunun en büyük korkusu; ölümdür, ölümden sonrasıdır. İnsan ölmek istemediği için, ölümden sonrasına inanmak eğilimindedir. Allahın insanları yargılayacağını, suçluysalar cehenneme, değilseler cennete göndermesi gerektiğini düşünürler. Anadillerin milliyetleşerek zayıflattığı insandaşlığı semavi dinler toparlamak istemişlerse de bir kaç milliyeti Hristiyan ve müslüman, yahudileri yahudi yapmaktan ileriye gidememişlerdir.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Tepeden tırnağa Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Tepeden tırnağa yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
TEPEDEN TIRNAĞA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL