filamingo
346 şiiri ve 7 yazısı kayıtlı Takip Et

TÜRKDİLYURDU (III)



DİL DEMOKRASİSİ
Her söz o dili konuşanların oy’una sunulmuş öneridir... Çoğunluğun kullanarak onayladığı sözler o dilde kalıcı, kullanmayarak onaylamadığı gidicidir. Atatürk bu bilinçle, Türk Dil Kurumunu devlete bağlamamış, devlet dairesi değil halka bağlı dernek olarak kurdurmuştur.

Arapçadan esinlenerek osmanlıcada üretilen "Tayyare" sözü, Türk Dil Kurumunun önerisi "Uçak" sözüyle birlikte kullanılarak güreştirilmiş, sonuçta "Tayyare" yerini "Uçak"a bırakmıştır. "Tayyare" sözü "Uçak"ı alt edebilir yada her ikisi kardeş kardeş birlikte yaşayabilirlerdi.
NE DERSİNİZ? Aynı yöntem yeni öneriler için uygulanmalı mı?

Beğen

filamingo
Kayıt Tarihi:22 Eylül 2021 Çarşamba 15:09:15

TÜRKDİLYURDU (III) YAZISI'NA YORUM YAP
"TÜRKDİLYURDU (III)" başlıklı yazı ile ilgili
düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi diğer okuyucular ile paylaşın.


YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış.

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Edebiyatdefteri.com'u kullanarak Çerez Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.