Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
turgaykurtulus
turgaykurtulus

Kendimden Kaçarken Kendime Çarptım

Yorum

Kendimden Kaçarken Kendime Çarptım

( 2 kişi )

1

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

224

Okunma

Kendimden Kaçarken Kendime Çarptım

Kendimden Kaçarken Kendime Çarptım



Bazen birine yazdığımı sanıyorum ama satır aralarına gizlenen hep kendim oluyorum. Sözcükler bir hedef arıyor, ama hep dönüp dolaşıp içimdeki boşluğa çarpıyor. Kendimden kaçarken en çok kendime çarpıyorum.

Ayna bile gözlerime bakmaktan utanıyor artık. Belki ben aynada gördüğüm kişiye hiç borç ödemedim. O yüzden mi kimseye minnet etmeyenleri kıskanıyorum? Kendini kimseye ispat etmeyenler... Ne ağır bir özgürlük bu.

Ben iyi bir evlat olmaya çalıştım. Uyumlu bir dost, söz dinleyen bir sevgili… Ne oldu? İçimde bir yer hâlâ "Ben kimim?" diye bağırıyor. Ama ben hep susuyorum. Çünkü bağırmak ayıp, ağlamak zayıflık, düşünmek lüks.

Kimseye kötü olmak istemedim ama bu dünyada sadece “iyi” kalmak, kendine eziyet gibi geliyor bazen. O yüzden mi bazı insanlar ölü gibi yaşarken bazıları diri diri gömülüyor?

Hiçlik, bazen en dürüst halin olabiliyor. O yüzden belki bir gün cesaret ederim. Belki ben de “hiç” olmanın özgürlüğüne talip olurum. Belki o zaman, hayat bana ait olmaya başlar.

Turgay Kurtuluş

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Kendimden kaçarken kendime Çarptım Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kendimden kaçarken kendime Çarptım yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kendimden Kaçarken Kendime Çarptım yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Mahire.ria
Mahire.ria, @mahire-ria
20.7.2025 18:58:40
5 puan verdi
Yağmurdan kaçarken doluya yakalanır ya insan zaman zaman?
kendinden kaçarken de kendine yakalanır hep böyle
çünkü insanın yalnız değil, kendiyle baş başa kaldığı tek savaş, zihni ve kalbiyle olan bu savaştır..

Tebrikler şair...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL