1
Yorum
6
Beğeni
5,0
Puan
258
Okunma

YALNIZLIK VE TEK BAŞINALIK
Tekbaşınalık ayrı şey, yalnızlık ayrı! Bu iki kavramı hep karıştırırız!
Yalnızlığın bir tek tanımı olmamakla birlikte, kişinin sığındığı; ister bir kişi, ister bir obje, isterse bir müzik olsun, ruhunda hep bir yalnızlık yaşar insan! Ne var ki bu türden yalnızlıklar, kişide travma yaratacak yalnızlıklar olmadığı gibi, kişinin sığındığı nokta samimi ve candan bir sığınma noktası değildir!
Kimse etrafında herşeyi paylaşacağı, sarıp sarmalayacağı birileri olacağını sanmasın.
Her bir birey, bu dünyada sefilleri oynayan birer yalnızdır aslında.
Dünyanın neresinde olursak olalım, en kalabalık ortamlarda, kişilerle elele, omuzomuza olsak bile, hep bir yalnız yanımız vardır.
Kimileri kalabalıklar içinde olduğunu ve bu sebeple yalnız olmadığını sanır.
Ne var ki kalabalıklar içindeki yalnızlığı, kişinin kendisini avutmaya yönelik en korkunç olan bir yalnızlığıdır.
Kimileri ise, gerçek anlamda yalnızdır. Tutunacak hiçbir dalı, hiçbir kimsesi yoktur. Ama bir türlü yalnız olduğunu kabullenmez.
Kimileri de bilinçli yalnızlık yaşar. Bu insanlar da yalnızlığı kendisi kadar, annesi, babası, kardeşi, ya da evladı kadar severler. Huzuru sadece yalnızlıkta bulurlar. Oysa ki, bu kategorideki yalnızlar, aynı zamanda birer iyi melankolik insanlardır. Hayatlarında varsa da müzik, yoksa da müzik olur! Bu insanlar, dinlediği müziğin sözlerine sığınırlar.
Yalnızlık, sevgisiz olunca yaşanan yalnızlıktır ve bu durum sevgisiz kalındığında hissedilen yalnızlıktır.
Sevilmiyorsanız yalnızsınız!
Özümseyerek sorunlarınızı paylaşan biri yok ise, yalnızsınız!
Etrafınızda sevgisini size yansıtacak birileri yoksa kalabalıklar arasında olmanızın hiçbir hükmü yoktur ve yalnızsınız.
Hep üşürsünüz.
Yalnız insanın eli sıcak, yüreği soğuk olur.
Zor anlarınızda elinizi kavrayıp, merak etme, yalnız değilsin. Korkma ben varım diyen biri yok ise yalnızsınız!
Sevgisizliktir aslında insana kendisini yalnız hissettiren.
Adına ister sevgisizlik, ister kimsesizlik diyelim. Hepimiz, herbirimiz toplumda, kalabalıklar içindeyiz ama her birimiz tek başımıza kendi yalnızlığımızı yaşarız.
Sana göre yalnızlık; çok önemli bir hediye.
Bana göre yalnızlık; işkence!
Bilinmesi gereken ise; tek başınalığın yalnızlık olmadığı!
İnsanlar tekbaşına yaşayabilir! Ama yalnız asla!
Efkan ÖTGÜN
5.0
100% (6)