İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de pişman olmak daha iyidir. cafer b. muhammed
Ahmet Coşkun 1
Ahmet Coşkun 1

Ölümün sesi soğuk

Yorum

Ölümün sesi soğuk

( 5 kişi )

4

Yorum

12

Beğeni

5,0

Puan

545

Okunma

Ölümün sesi soğuk

Ölümün sesi soğuk

Daha altmış yedi yaşındaydı, hala dağ gibi heybetliydi aklıma hiç ölüm gelmemişti. Sanırım hereksin seken doksan yaşlarında öleceği mantığına ait bir algıydı bu.

Babam yoksulluğun dibi bir adamdı, atmış beşine kadar köyde yaşamış- Biz çocuklar şehirde iş güç sahibi olunca onu da zar zor ikna edip şehre getirmiştik. Her ne kadar çalışmasını istemesek de o çalışmak istedi, ama ona göre iş yoktu, ne yaptı etti bir inşaata bekçilik buldu. Ondan sonra günler normal geçiyordu. Hiç hastalığı yoktu bazen yorgunluktan bahsetse de.

Babam uzun yıllar köy imamlığı yapmış bilge bir adamdı. Sabah namazına kalkıyor namazını kılıyor, koşarak yatağına giriyor anneme bana bir kaşık bal getir diyor. Annem söylense de, sabah sabah ne balı diye, yine de getiriyor, balını alıp yutuyor gözlerini yumuyor. Ölmüş o anda, feryat figanalar evi sarıyor,

Evlerimiz ayni mahalledeydi. Yürüsen beş on dakika tutmazdı. Sabah saat yedi sıralarıydı işten dönüyorum, gece mesaisinden, evin ön bahçesine girdim (evlerimiz gecekondu iç içe) Kayınvalidem saf bir kadındı. Evin sekisinde yolumu gözlemiş, bizimkiler erkenden gitmişler. bana seslendi güleç bir sesle, adımı anarak baban ölmüş dedi, içeri gitti. Normal sıradanmış gibi.

Orada kalakaldım. İçeri mi girsem oraya mı varsam dondum kaldım. Sonra ne geldiyse aklıma koşa koşa vardım, herkes toplanmış kimi okuyor kimi ağlıyor. Bende tık yok öyle soğuk buz gibi ortalıkta baka döne dönüyorum. Abilerimden biri beni dürttü, sen benimle gel cenaze işlemlerini hal edelim dedi, sessizce ona takıldım. Cenaze işlerine vardık abim bir şeylerle meşguldü nüfus kağıdı çıkarıyordu, adam neyiniz olur dedi ilk kez ağzım açıldı gözlerimden yaşla. Babam, babam öldü dedim, gözlerimde sessiz yaşlar, ki ben kolay kolay gözleri ıslanan biri değilim. Dışarı çıktık.

Abim azarladı, çocuk musun ağlıyorsun, hadi gidelim, defin mefin daha bir sürü işimiz var.

Üstüme bir ağırlık adımlarım sırtımda.

Coşkûnî

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Ölümün sesi soğuk Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ölümün sesi soğuk yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ölümün sesi soğuk yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Suat Zobu
Suat Zobu, @suat-zobu
12.5.2025 00:31:15
5 puan verdi
Allah rahmet eylesin.
Mekanı cennet olsun.
Etkili Yorum
Müjgan Akyüz
Müjgan Akyüz, @mujganakyuz
11.5.2025 14:00:50
5 puan verdi
Ölüm bir o kadar gerçek olsa da bir o kadar da kabullenmesi zor geliyor.
Etkili Yorum
deniz_tayanç1
deniz_tayanç1, @deniz-tayanc1
11.5.2025 09:13:28
5 puan verdi
Allah gani gani rahmet eylesin.
Kelimeler yetmiyor.
Fakat neden sonra, durumu kavrıyoruz.
Neylersin Üstadım, Dünya işte.

Çok saygımla Üstadım
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL