Kötülük etmeden pişman olmanın en iyi şekli, iyilik etmektir. bretonne
Yinsani
Yinsani
VİP ÜYE

Y Kuşağı

Yorum

Y Kuşağı

3

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

774

Okunma

Y Kuşağı

Y Kuşağı



Birinize Değil Her Bir Değerlime

1-Don külot davasını ben açmadım sizler açıp yargıladınız.

2-Özal’a ben kurşun sıkmadım sizler sıktınız.

3-Susurlukta ben kaza yapmadım sizler yaptınız.

4-Muhsin Yazıcıoğlu’nu ben değil sizler öldürdünüz.

5-Madımağı ben yakmadım sizler yaktınız.

6-Pkk’ya ben gül uzatmadım sizler uzattınız.

7-Teröristbaşına ben sayın demedim sizler dediniz.

8-Alevilerin kapılarına ben işaret koymadım sizler koydunuz.

9-İslamı ve Atatürk’ü dalavere çevirmek için ben kullanmadım sizler kullandınız.

10-Dms ve Kpss’den önce torpille ben memur olmadım sizler oldunuz. (çoğunuz)

11-Başörtüsünü, kamusal alan zırvalarını ben çıkarmadım, ben yasaklamadım sizler yasakladınız ve çıkardınız.

12-İncirliği ben açmadım sizler açtınız.

13-Almanya’ya insanlarımızı işçi olarak ben göndermedim sizler gönderdiniz.

14-Boğaz baronlarına, Şirketlere Anadolu halkını ben ezdirmedim sizler ezdirdiniz.

15-Kadını ikinci sınıfa ben indirgemedim sizler indirgediniz.

16-Kimseye örümcek kafalı demedim, (bir zamandan sonra) kafir diye ayırmadım sizler ayırdınız, sizler dediniz.

17- Tanrı veya Allah adına insanların haklarını ben gasp etmedim sizler gaspettiniz.

18-Bir kişiye dokuz pul, dokuz kişiye bir pulu ben layık görmedim sizler layık gördünüz.

19-Asgari ücretle milleti fakirliğe doyuran ben değilim sizlersiniz.

20-Akademik camiada maaşlarınızdan öte dershanelere ve soru kitapçıklarından gelir sağlayan ben olmadım siz oldunuz.

21-Turan Dursun’u ben katletmedim sizler katlettiniz.

22-Nfk’nın boynuna iki yıl ben takmadım sizler taktınız.

23-Nazım’ı vatanından ben sürmedim sizler sürdünüz.

24-Atsız’a caddelerde çatık kaşlı devlete ben layık görmedim sizler gördünüz.

25-Saidi Nursi’yi hapis hapis ben gezdirmedim sizler gezdirdiniz.

26-Sabahhatin Ali’yi ben kovalamadım sizler kovaladınız.

27-Toprak ağalarını ben besleyip büyütmedim sizler besleyip büyüttünüz.

28 Vatandaş ve yurttaşlarımızın haklarını gaspedip ben fişlemedim sizler fişlediniz.

29-Uğur Mumcuyu Bahriye Üçokları ben öldürmedim sizler öldürdünüz.

30-Paralı trolleri ben tutmadım sizler tuttunuz.

31-Milleti; vatanı ve birbiriyle kavgalı duruma ben getirmedim sizler getirdiniz.

32-Beyin göçünün nedeni ben değilim sizlersiniz.

33-Ben mafyaya özenmedim mafyacılığı sizler oynadınız.

34-Bir kişiye dokuz kişi ben girişmedim sizler giriştiniz..

35-Dava diyerek her türlü ayrımcılığı ben yapmadım sizler yaptınız.

36-Töre diyerek kan davası ben gütmedim sizler güttünüz.

37-Şehit abisini ben terörist ilan etmedim sizler ettiniz.

38-Üniversiteleri sağcı solcu diye ben ayırmadım sizler ayırdınız.

39-Etöyü Fetöyü ben icat etmedim sizler icat ettiniz.

40-Devletin milletin zihnine kurşunu ben sıkmadım sizler sıktınız.

41-İnsanın insana zulmünü Tanrı emri diyen ben kabul etmedim sizler kabul ettiniz.

42-Laiklik diyerek Müslümanları ben ezmedim sizler ezdiniz.

43-Liselere kadar siyaseti ben indirmedim sizler indirdiniz.

44-Din üzerinden ben maaş almadım sizler aldınız.

45-Farklı görüşteki ve dindeki insanlara ben ganimet gözüyle bakmadım sizler baktınız.

46-Milletin yüzde 60 ı aptaldırı ben demedim sizler dediniz.

47-Genel başkanlarınıza kumpas kurulmasını ben desteklemedim sizler desteklediniz.

48-6. filoya kırmızı halıyı ben sermedim sizler serdiniz.

49-Koreye fakir Anadolu insanlarını asker olarak ben göndermedim sizler gönderdiniz.

50-Amerikadan, Rusyadan, İrandan, Ab’den, Arap, Mısır vb şeyh, lord, kral ve prenslerini arkasına alarak ben gündem oluşturmadım sizler oluşturdunuz.

51-Katarlılara Kanal İstanbuldan ben arsa satmadım sizler sattınız.

52-Birbirinize küfürler edip sonra milleti kandırmaya ben yeltenmedim sizler yeltendiniz ve sizler başardınız.

53-Sahillerimizi turizm diye ve gardaşlarım bacılarım diğer ulusların vatandaşlarına hizmet etsin diye ben peşkeş çekmedim sizler peşkeş çektiniz.

54-Adalet kurumunu ben siyasileştirmedim sizler siyasileştirdiniz.

55-Demokrasi adına hiçbir oyumu tek bir partiye vermedim 2-3’e bölüp verdim sizler particilik yaptınız.

56-Tarihi kısır tartışmaları önümüze ben koymadım sizler koydunuz.

57- Paralı askerliği çıkararak eşitlik ilkesini ben çiğnemedim sizler çiğnediniz.

58-Atatürk’ün Selanik’teki evini ben bombalamadım sizler bombaladınız.

59- KHK’larla ilgili dünyaca hak ihlali yapılıp 82 darbesindeki gibi vatan evlatları ilistirden geçirilirken ben susmadım sizler sustunuz.

60-Emekliyi hayattan ben bezdirmedim sizler bezdirdiniz.

61-Koltuklarınızı korumak için savaş ve kahramanlık çığırtkanlıkları yapmayınız, dünya ve komşularla ilgili tüm sorunları Y Kuşağı halledebilecek yetkinliktedir. Yeter ki, devletimiz insanını yaşatsın ve ordusunu, polisini siyasete alet etmeden güçlü bıraksınlar. Orta çağda yaşamıyoruz, 21. Yüzyılda tüm insanların harmanlandığı bir çağdayız. Tanrımız, dinimiz değişebilir lakin Türklüğümüz, Türklük edebimiz ve cesaretimiz bakidir.

62- Bilgiyi ve kültürü ve inancı ve değerleri kirli amellerinize ben alet etmedim sizler alet ettiniz.

63-Tüm bunları yazarken ve düşünürken bir sigara yanarken diğerini siz yakmadınız ben yaktım.



Bitmez ki… İşte tüm bunlar ve bunlara benzer maddelerle 20 yıldır çeşitli gazete, dergi ve kültür, bilim sitelerinde, sinemanın satır aralarında sizleri okudum, ayrıca basın yayını zihin yıkamak için ben kullanmadım sizler kullandınız, devamlı birbirinizi yargıladınız, hep büyükler yargıladı, şimdi yargılama sırası,

İnsana hürmeti sizlerden miras alan
Soruçturucu ve sorgulayıcı Y Kuşağında.. Kılı kırk yarmayı bize bıraktınız.

Y Kuşağı kamplaştırma, ayrıştırma değil yaşadıkları ve gördükleri olayları tv ve internetten zihinlerine kaydetmiş bir kuşaktır, çağdaşlarıyla aralarında bir fark yoktur.

Tüm acıları ve kederlere tebessüm etme makamında olan Y kuşağına tabii olunuz. Şaka ya hu 😊 İyi ve güzelliği ve erdemi içselleştirin yeter.

Y kuşağı nesildaşlarım; sizler de hakkınız olanın mikrogram üstünde hak talep ederseniz, sizleri de Tanrının laneti perperişan etsin.

Bu kördüğümleri kılıç değil, yeni çağ zihinleri çözerse cennet vatanımız gerçekten cennet olur. Kılıç tabiri diğerle savaş; artık at üstünde değil, ne olduğunu anlayamadığımız parçalayıcı bombalarla, füzelerle yapılıyor buna son nesillerin psikolojisi dayanır sanıyorsanız ülkemizde bilemiyorum.

Y Kuşağı zihnini de küreselcilere, boğazların, şehirlerin; bey hanım, lord ve madamlarına da yem etmeyecek sizlerin içinizden çıkacak çıkarsa, çıkmazsa, nasılsa vakti gelen ölecek.

10. asırlardan sonra mührümüzü vurduysak bu topraklara, 21. Asır üzre de dünyaya niye mühür vurmayalım. Tüm imkanlarımız var…Türk’ün buna gücü de yeter zihni de.

Bunu yapmak için de Cb maaşını öğretmen maaşına indirmekle başlayabiliriz. Hiçbir cumhurbaşkanı bir vatandaşından üstün olamaz, ister bu kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk olsun, ister sonraki cumhurlarımız. Sorumsuzluk kabul edilemez. Bir yurttaş, bir vatandaş cumhurbaşkanlarından hukuğa uygun şekilde hep sözde dediğiniz gibi, lakin gerçek özde yargı önünde hakkını alabiliyorsa, işte gerçek devlet odur.

İsimlerle işim olmaz, dar kalıplarınıza sığmam, üfleseniz göçerim başak gibi yeniden doğrulurum. Bilemiyorum, dine geri döneceğimi sanmıyorum, o yüzden boşuna dua etmesin dostlar, edenlere yine de kendi inancının yüksekliğine ısmarlıyorum, din düşmanı olamam buna geçmişim engeldir, istesem de olamam. Din; iyiliği güzelliği çirkinleştirmiyorsa dindir, değilse insandan insana değişebilen bir düşünce ve siyasettir.

Tanrı sizin düşüncenizde nedir bilmiyorum lakin insandan üstün değildir. Tüm özgür ruhlar ve zihinler hem Tanrıya inanmalı, Tanrı gücüne güvenmeli hem de Tanrının eksikliklerini gidermeye çalışmalı. Ateistlerle uğraşamam beynimi yakıyorlar.

Son paragrafta bir terslik gören varsa antenlerini açsın lütfen.

Son babda; gazetelerin bir çoğunun, tvlerin bir çoğunun, internet sitelerinin bir çoğunun kodamanlar tarafından destekli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Küçük fikirleriniz, şahşi hesaplaşmalarınızı benim üzerimden gidermeye çalışmayın. Defterimiz çok güzel bir yer. Muhabbet olmadan çekilmez yalnız.

Anlayanlar yorum yapsın dost ve düşman olarak gören farketmez, anlamayanlar ötede oynasın.

Dertleşmemize bakalım, komedi takılalım. Gerisi teferruat.

Sizlerin tecrübesine göre; eksiklerim gediklerim satır aralarında belli olmalıdır, zihni ve gönlü büyük olanlar ( yaş farketmez) gidersin yazılarında elimden geldiğince okuyorum her birinizi, normal şartlarda sizler gidiyorsunuz ben geliyorum gücüm yettiğince. Asıl olan hoş sohbettir.

Kılıçlar ipeğe sarılmadan, şair mi olduk, yazar mı olduk, insan mı kaldık??

*

Lakin benim deve her seferinde hendekte kalıyor ya hu.. Niye bilmem.. Hendeği atlayacağımdan değil Z Kuşağına atlamasını öğretmek istediğimden, gerekirse hendekte kalayım cesedim üzerime basıp geçiniz.

1-Allah, hiç kimseye güç yetireceğinden başkasını yüklemez. (Kur’an; Bakara; 286. Madde)

2-Vatan için ölmek de var,
Fakat borcun yaşamaktır... (Tevfik Fikret / Küçük Asker Şiirinden 15-16. Mısraları)

3-Kimse kimsenin yaşadığını yaşamadı. Dünyevi; Kel Fodul sözlerinden.

En sevdiğinize emanet olunuz.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Y kuşağı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Y kuşağı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Y Kuşağı yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Davidoff
Davidoff, @davidoff
30.8.2020 23:07:38
Sizde amma masumsunuz kardeşim, okudum okudum okudum okudum bir türlü suç bulamadım😄

Saygıyla.
black_sky
black_sky, @black-sky
30.8.2020 13:40:03
Saygılar nesildaşım....
y kuşağından
Etkili Yorum
Erlik Aldacı
Erlik Aldacı, @erlik-aldaci
30.8.2020 10:09:13
" Vurun kellesini.", " Hapsolmuş bir düşüncenin isyanı.", " Silsilenin getirdiği birikmisliklere ağır gönderme." , " Yakın geçmişin bilgisel eleştirisi, farkında olmadan zaman ve mekansal gerçeğin." , " Yeni dünya düzeni içinde Y. kuşağına yer kapma isteği."

.... Dört nokta, biri fazla değil mi?

Denilebilir ama ben bunların hiç birini demeyeceğim. Şimdilik susma hakkımı kullanıyorum. Dördüncü noktada bekliyor olacağım.

© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL