5
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
1181
Okunma

Karaköy’de başörtülü kadına saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen şüpheli Semahat Y., ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan tutuklandı.
Buna benzer olayları son zamanlarda Türkiye’de ve İstanbul’un değişik semtlerinde çok yaşamaya başladık. Ataşehir de yumruklu saldırı, metroda, otobüste, sözlü taciz, video çekerek İzmir’de pis kara Fatma’lar diye nara atan kişiler. Yine metroda sarıklı adamın video’sunu çekerek alay eden kişiler. "Burda sayfama almaktan haya ettiğim niceleri." Bunlar yazılı, görsel ve sosyal medyada saymakla bitmeyecek kadar çoktur.
"Başörtüsünü bahane ederek, bazı kesimler, dine ve inançlara saldırmaktadırlar."
Böyle çirkin bir saldırı mini etekli bir kadına yapılsaydı, (Benim tepkim yine aynı olurdu) sol cenah, Laik’ler ve kemalist geçinen sözde demokrasi yanlıları, ortalığı velveleye verir, hatta hükümet yıkıp hükümetler bile kurarlardı.
keşke böyle olaylarda, açık - kapalı şu - bu diyerek ayrım yapmadan, her çirkin olay karşısında bir olabilsek. Türkiye’nin birlikteliği ve demokrasinin geleceği adına büyük bir milat olurdu."
Keşke dememdeki gaye; bazı kanalların ve yazılı basının ve kelli felli yazarların bu olayı es geçmesini anlayabilmiş degilim.
Unutmayalim Atatürk’ün annesi Zübeyde hanım ve eşleri Latife hanım da kapalı hanımefendileri.
Yine bu ülkenin kurtuluşunda aktif rol oynayan Nene hatunlar, Kara Fatma’lar ve binlerce isimsiz kahramanlar kapalı insanlardı. Bu topraklar yalnızca birilerinin değil onların bu necip millete armağanıdır..
Benim ailem, sülalem, akrabalarım açık -kapalı hatta farklı görüşleriyle bir kimlik mozaiği oluşturmaktadırlar, hepsini seviyor, saygı duyuyorum. Türkiye olarak hepimizin ötekileştirmeden birbirinize saygı duymamız gerekmektedir.
Laik’ci kesimin bu olayların üzerinde durup tedbir alması gerekirken!
"Başörtüsüne ve dine saldıranların akıl sağlığı yerinde değil!”… Akıl hastası; “şizofreni”!..
Demelerini’de anlayabilmiş değilim; Bu hastalarada haksızlık edilmiş oluyor bence!
Başta siyasilerin, Sivil toplum kuruluşlarının ve milletimizin, birlikteliğimize yönelik, dış destekli "derin oyunlara dur" demesi gerekmektedir. Vesselam Dostlar.
Ahmet Ali Canbaz 18.11.2019