Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
mavitükenmez
mavitükenmez

YEŞİL

Yorum

YEŞİL

9

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

2215

Okunma

YEŞİL

YEŞİL


Bir gün tanrı toprağı ve suyu yaratmış. Toprak kahverengi teni ile yeryüzünü süslemiş. Yeryüzünün her yerine bakıp kendisini ile gurur duyuyormuş. Çünkü ovalardan dağlara, derelerden tepelere, tümseklerden vadilere her yer kendisinden ibaretmiş.

Gel zaman git zaman günlerden bir gün bir kayalık çukurunda, güzel bir Nisan sabahı aniden karşısına o saydam ve berrak görüntüsü ile bir su çıkıvermiş. Su o kadar güzelmiş ki bu güzellik karşısında toprağın ona aşık olmaması imkansızmış Toprak bağrının alev, alev yandığını hissetmiş. Artık onsuz yaşamanın kendisine çok ama çok zor geleceğinden eminmiş. Su da toprağı çok sevmiş. Toprak ve su arasında büyük bir aşk başlamış, fakat aşkları sadece bakışmaktan ibaretmiş. Toprak suyu su da toprağı öylesine çok seviyormuş ki, dokundukları an birbirlerini inciteceklerinden korkuyorlarmış. Öyle bakışmakla geçmiş aylar, ta ki bir yaz gününe kadar.



Bir yaz günü su güneşe bakarken aniden buharlaşıp yavaş yavaş yok olmaya başlamış. Toprak bu durum karşısında hiçbir şey yapamamanın acısı şile kıvranırken su ortadan kayboluvermiş. Toprak bu durum karşısında üzüntüsünden kahrolmuş her gün onun yasını tutuyor ve tanrı ya dualar ediyormuş, sadece bir kez daha suyu görebilmek ve onu ne kadar sevdiğini ona söyleyebilmek için. Aradan fazla zaman geçmemiş ki, aniden gökyüzünü kapkara bulutlar kaplayıvermiş, şiddetli bir gök gürültüsünün ardından toprağa birkaç damla, sonra ise sağanak, sağanak su damlaları düşüvermiş. Bu durum kaşısın da toprak ve su çok mutlu olmuşlar.

O günden sonra toprak ve su her zaman buluşmaya başlamışlar ve çok güzel bir çocukları olmuş, bu çocuğun ismini ise YEŞİL koymuşlar.

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yeşil Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yeşil yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YEŞİL yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Kardelen_-3372
Kardelen_-3372, @kardelen--3372
10.4.2017 12:47:16
ne güzel anlatmışsınız ve aşkın sadece insan oğluna özgü olmadığını bu sayede hatırlamış olduk aşk daima yaşayacak ve cogalacaktir ve anlatımınizla aşkın imkansız olmadigini anlamış olduk bu arada anlatımınız bir kadife dokunuşun da olmuş insanın ruhuna işliyor aşık olmak istiyor insan 😊.
yüreğinize ve kaleminize sağlık .
Etkili Yorum
arıkan
arıkan, @arikan2
9.4.2017 09:55:11
aşk kücülmez hep devam eder ...
hiç bir ayrlık aşkı biteremez
dünyanın neresi olursa olsun
aşkın rengi de seside ve acısıda aynıdır


nasıl bir cicek tohunsuz olamaz
güneş gökyüzünü naslı aydınlatırsa
ve kuşlar ve bulatlar nasıl güzelleştiri yorsa
aşk ta bir kalpbin diğer kalpbe hayat vermesiz gibdir


coğu insan aşkı beden yada bir bir tat sanır
oysaki aşk kalple göz hizasında
öteye gecerse o zaman aile olur
buda aşkın mevmesi olan sevgi cocuğudur

bence aşk kutsaldır ,
baska seye döünüsürse
hayat iki yüzlü yalan olur
ve herkeze gösterilen maske bir gün kırılır...


üstad hikaye gibiydi ama şiir özünde...
saygılarımla

yüreğine sağlık...



osman yalnız arıkan tarafından 4/9/2017 9:51:20 AM zamanında düzenlenmiştir.
Zuhal  Cansız
Zuhal Cansız, @zuhalcansiz1
8.4.2017 18:38:40
Kaleminize sağlık . Daima yeşile aşık kalmak dileğiyle ...
Gülüm Çamlısoy
Gülüm Çamlısoy, @gulum-camlisoy
8.4.2017 16:05:01
Kutluyorum etkin kaleminizi ve duyarlı yüreğinizi.
Selam ve saygılarımla...
glenay
glenay, @glenay
8.4.2017 15:50:38
Bence güzel bir masal olmuş..
Toprağın ve suyun aşk masalı..

Tebrikler gönülden,
dilerim yeşillerimiz bolca olsun ülkemizde ve dünyada.

tebrikler..
sami biberoğulları
sami biberoğulları, @samibiberogullari
8.4.2017 14:39:56
Yeşili severdim zaten ama bu yazıdan sonra daha da sever oldum.

Tebrikler arkadaşım.

Selam ve sevgilerimle
mehmetmacit
mehmetmacit, @mehmetmacit
8.4.2017 12:54:15
sımsıcak sevgi ve huzur dolu bir makale,
yazan kalemi tebrik ederim.
mavitükenmez
mavitükenmez, @mavitukenmez
8.4.2017 12:43:34


mavitükenmez tarafından 4/8/2017 12:32:14 PM zamanında düzenlenmiştir.
gülkedisi
gülkedisi, @gulkedisi
8.4.2017 12:40:45
Doğa olayını ne güzel ve sade bir dille anlatmışsınız. Yağmuru çok severim, bundan sonra sizin gözünüzle de bakacağım.Tebrikler.
Selam ve saygılar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL