Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Zehra Asuman
Zehra Asuman

KENDİNİZİ FARK EDIN

Yorum

KENDİNİZİ FARK EDIN

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

901

Okunma

KENDİNİZİ FARK EDIN

Yaşamak istediklerinizi niyetinizle kodlayın odaklanın ve yaşayın.
İçinizde oyle bir siz olsun ki bütün alemleri derin bakışla kuşatın.
Gözünüzle duyun.
Kulağınızla görün.
Ellerinizle yürüyün.
Ayaklarınızla uçun.
Kalbinizle tutunun.
Yaşadığınız hiç bir şey için pişman olmayın ve hiç kimseyi suçlamayın.
Her şeyi sevgiyle kucaklayın.
Yaptıklarınız sizin kaderinizdi yapacaklarıniz ise sadece sonradan kadere dönüşecek seçimleriniz.
Kendinizle onur duyun.
Sizsiz hayatın anlamı olmadığını varlığın sizin için yaratıldığını fark edin ve bu gücü yüzünüze yansıtın.
Ruhunuzla hissedin, kalbinizle duyumsayın, kendinizi akışın ahengine bırakın. Hayat bir okyanus yaşam gemisinin kaptanı da sizsiniz.
Kainatin çekirdeğisiniz siz.
Vesairelerin size ağaç olup meyve vermekte birer yol arkadaşı toprak, hava, su, güneş gibi vesaireler olduğunu unutmayın.
Kemalat için birer isaret taşları olduğunu bilerek onları da umursayın.
Ne olursa olsun asla yeise düşmeyin.
Umudun kimi zaman bir merdiven kimi zaman bir dürbün kimi zama da karamsarlık kuyusuna atılan bir ip olarak bilin ve sevinin.

Kazanmak yada kaybetmek bu dünyalı değil sadece rütbe alabilmek için birer not ortalamasıdır.
Hiç bir sıkıntı ne sizinle doğdu nede sizinle ölecektir. Geçicidir hepsi. Tıpkı sevinçler gibi onlarda misafirdir. Lazim oldukça gelir ve giderler.
Sıkıntıları dün nasıl aştıysanız emin olun öyle aşacaksınız bu günde ve yarına anlatacak başarı hikayelerini yaşayarak yazmış olacaksınız.
Mutluluk yada hüzün her olayın size aslında bir şeyler söylemeye çalıştığını işitin.
Varolmuş olabilmenin kıymetini bilin. Çünkü siz ne taş nede toprak ne nebatat nede hayvanat.
Mutlak hürriyete muhatap yegâne varlık yani
Siz eşrefî mahlûk olan insansınız.
Bütün eşya sana yaratıldı her türlü içsel donanımla birlikte kullanım için sınırsız yetki ve irade gücü verildi.
Yerini kendin belirle hayatını "başkaları ne der" diyerek öteleme diye.
Zehra Asuman

19. Eylül 2016

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kendinizi fark edın Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kendinizi fark edın yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KENDİNİZİ FARK EDIN yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Filiz Şahin.
Filiz Şahin., @filizsahin-
10.3.2017 22:01:04
Bugün durakta otobüs beklerken yaşlı bir amcayla konuştuk. Diyor ki
şehirde köpeğin ne işi var? Allahın yarattığını insan beğenmiyor ve bu burada olmamış diyor. İnsan yayılmacı istilacı davranışlarına sınır koymak yerine ben yayılırım yerleşirim bu benim hakkım hayvan çeksin gitsin.Nereye gitsin. Yüksek tepelerin olduğu yerlerde yaşıyorlardı ama inşaat kamyonları yeni binalar yapmak isteyen şirket için o tepelere yok yaptıkları gün hayvaların yuvalarını yıktı ve o tepelerde de barınacak yer bırakmadı.
Her nimet insanın hizmetine sunulmuştır ama kibirli bir bencillikle yok etmeye devam ederse kendi sonunu da getirecektir ki bu kaçınılmazdır. "İnsan azacaktır"
Merhametsiz kibirli ve bencil insan o kadar da değil duracağın yeri bil diye söylenmesi mi gerekli illa ki?Hayır sayın yazar sınırsız demişsiniz ancak sınır konulmuş.Görmeyi bilmek gerek.Her yaratılanın bir görevi ve rızkı var.İnsan haddini aşıyor ve bunun farkında da değil. Allah insaf versin.
Esen kalın.
Aynur Engindeniz
Aynur Engindeniz, @aynurengindeniz
10.3.2017 06:14:11
"Mutlak hürriyete muhatap yegâne varlık yani
Siz eşrefî mahlûk olan insansınız.
Bütün eşya sana yaratıldı her türlü içsel donanımla birlikte kullanım için sınırsız yetki ve irade gücü verildi."

Alıntıladığım kısım hariç, söylediklerinize katılıyorum. Ve gerçekten güzel kaleme alınmış, insanı rahatlatan bir çalışma olmuş. Kutlarım.

Gelelim neden dünyadaki her şeyin sahibinin insan olduğu düşüncesine itiraz edişime: Allah insana doğa üzerinde sınırsız kullanma yetkisi vermemiştir. Bunu biz insanoğlu olarak uyduruyoruz. Yenebilecek hayvanlar bile sınırlıdır inanç açısından bakarsak. Bir leyleğe av hayvanı muamelesi edemeyiz mesela. Avlanmakta bile sınır vardır. Tarımla birlikte insan etoburluktan uzaklaşmıştır. Artık beslenebilmek ve hayatta kalabilmek için avlanmak zorunda değiliz. Av artık amacından sapmış bir eğlence eylemine dönüşmüştür. Bunu spor olarak ya da parti olarak görür olduk. Oysa ihtiyacınız yokken bir hayvanı keyif için öldürmek helal değildir. İnsani de değildir. Doğaya hükmetmeyi arzulayan tek mahlukat biz insanlarız. Kendi türümüze bile akıl almaz işkenceler edebiliyoruz. Bunu başka bir türde göremezsiniz. Bu yüzden insana genel olarak şerefli mahluk denmesi beni rahatsız ediyor. Şeref bireysellik arz eder.

Sevgiler.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL