Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Muhittin GÜNERİ
Muhittin GÜNERİ

HAZRETİ MEHDİ ( AS ) NE ZAMAN GELECEK

Yorum

HAZRETİ MEHDİ ( AS ) NE ZAMAN GELECEK

3

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1107

Okunma

HAZRETİ MEHDİ ( AS ) NE ZAMAN GELECEK








’ Hazreti Mehdi (as ) hicri 1400 ’ de gelecektir . ’
Bu müjdeyi veren zat ,aklı dengesi bozuk olduğu gerekçesi ile Tımarhaneye yatan , yaşamının önemli bir bölümünü hapis ve sürgün olarak geçiren Bediüzzaman Said-i Nursi ’dir .
Said-i Nursi’ nin müjdelediği Mehdi ( as ) zamanımızın Tarikat şeyhlerinden biri mi , Fethullah GÜLEN ’mi yoksa tahmin edemediğimiz başka bir zat mı ?.
Aşağıda sunduğum lehikalardan tam olarak anlaşılması zordur ama ; fikir jimnastiği yapmakta fayda var.

( Sikke-i tasdik-i gaybi, S.132 )
Bediüzzaman hazretleri Tevbe suresinin 32 .ci ayetinin ebcet hesabının , şeddeli lam’lar ve mim ikişer kez
sayılarak yapılmasını söylamaktedir .
Ayetin : ’ Allahın nurunu üflemekle söndürmek isterler . Allah nurunu tamamlamaktan başkasını istemiyor . ’
cümlesinde yer alan şeddeli lam’lar ve mim ’i ikişer defa saydığımızda , ayetin ebced değeri 1910 yapmak-
tadır . 1910 ’ dan bir asır yani 100 yıl sonrası ise 2010 ’ dur .

( sikke-i tasdik-i gaybi , S.9-10 )
’ Bu tahkikattan anlaşılıyor ki ; sonra gelecek o mubarek zat ( Hz. Mehdi as ) Risale-i Nur’u bir proğramı
olarak neşir ve tatbik edecek . ’

( Emirdağ llehikası , 247-250 )
’ Ben kendimi seyyid bilemiyorum . Bu zamanda nesiller bilinmiyor . Halbuki ahir zamanın o büyük şahsı
( Hz. Mehdi as. ) Al-i beyt ’ten- peygamberin soyundan olacaktır .

( Sikke-i tasdik-i gaybi , S. - 9 )
’ O zatın vazifelerinden biri Hilafet-i İslamiyeyi , İttihad-ı islam’a bina ederek , İsevi ruhanileriyle ittifak
edip , din-i İslama hizmet edecektir ’

Bediüzzaman Said-i Nursi , ’ Risale-i Nur’u kutsal kitap , Nur cemaatinin bağlı olduğu oluşuma ’’ Nur dini ’’ ’mi ifade etmek istiyor .
Bu doğru ise , 0 ’na biat eden Nur cemaati , bilerek günah işlemektedir .



Muhittin GÜNERİ








Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hazreti mehdi ( as ) ne zaman gelecek Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hazreti mehdi ( as ) ne zaman gelecek yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HAZRETİ MEHDİ ( AS ) NE ZAMAN GELECEK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Aynur Engindeniz
Aynur Engindeniz, @aynurengindeniz
16.2.2017 16:24:31
Hazreti Muhittin Güneri, bence zaman çok sıkıştı, Mehdi'yi bekleyecek vaktimiz kalmadı gibi. Direkt de kopabilir kıyamet. Bir de bu var, Kuran-ı Kerim'de kıyamet için "aniden gelecek, şaşıracaksınız, gafil yakalanacaksınız" denirken, binlerce kıyamet alameti peygamberimize mal edilerek piyasaya sürülüyor. Peygamber Kuran'da olmayan hiçbir şeyi söylememiştir, söyleyemez de. O halde hadisleri okurken o konunun Kuran'da geçip geçmediğine bakmalıyız bana göre. Sahih hadis bu şekilde bulunmalı. Tabi "en doğrusunu Allah bilir" diyerek selam ediyorum.
Filiz Şahin.
Filiz Şahin., @filizsahin-
16.2.2017 15:20:03
MÜSLÜMANIN REHBERİ KUR'AN-I KERİMDİR
KUR'AN-I KERİMDE BÖYLE BİR BİLGİ YOK O HALDE MEHDİ DİYE BİRİ DE YOK.
Etkili Yorum
Erdal Koca
Erdal Koca, @erdalkoca1
16.2.2017 14:12:59
Hiç kimsenin neye ve nasıl inandığı beni ilgilendirmediği gibi din alimi de değilim,. Ahkam kesmek benim için ukalalıktan öte bir şeydir ama ''Bediüzzaman'' bir başka ifadeyle ''Zamanların en iyisi'' olarak adlandırılan bu zat, adına kayıtlı olduğu iddia edilen Külliyatı da kendinin yazmadığı, kendine yazdırtıldığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bir zamanlar FETÖ için de aynı şeyler söyleniyor ve hatta Mehdi olarak kabul ediliyordu. Zaten bu Mübarek din ne çektiyse bunlardan çekti. Saltanatı sarsılmasın diye hükümet karşıtı olan biriri
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL