Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Gülüm Çamlısoy
Gülüm Çamlısoy

ASAL SAYI...

Yorum

ASAL SAYI...

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

810

Okunma

ASAL SAYI...

ASAL SAYI...

Rötarlı cinnetler tahayyül edilenin çok ötesinde, bin bir safsata ile kuşatılmış hicret ve hüzün akşamlarında gönülsüz bir hutbe kadar uzak iken yaratıcılığından sevgi denen izleğin. Telaffuzu olmayan kelimeler biriktiriyorum ve varlığını yâd ettikçe tefekkür yüklü gönlün anlık bir hezeyana denk düşen o aymazlıkla içtiğim akşamın tok ve kara sağdıcı iken, yüklendiğim bir gölgeye yığdığım tüm sakil ve sefil öfkesi, alabildiğine uzak olmak adına büründüğüm sessizliğin koşullu bir cümlesi iken kesilen ahkâmlar.

Anlık bir rabıta ve kıskacında biteviye kâh özlem kâh aşka dair verilen kayıpların tekerrüründe bin bir gizem yüklü bağnaz yetileri kadar saldırgan bir muafiyetle gömülü kıldıkları insanlık bildirgesi.

Tanımı olmayan duygular ve saklı bir tezatlık her nasılsa boyutsuzluğun mihrabı kadar gölgelenmiş adı olmayan bir sanrı. Kaygıları yalıtan teferruatlardaki kaybolmuşluk kadar da ayan beyan.

Detaylardaki kaybolmuşluğun anlık tezahüründe ve verilen koca bir este saklı tüm manasını yitirmiş duyguların köreltilen mizacındaki o donuk bakış. Tek bir kelimeden ibaret iken evren, görünmez kaygıların verdiği hezeyan ile dört yanımızı bürümüş yalıtılmış ve köhne sakıncaları ile o verilen kayıplar.

Zannımca hükmeden ve zikredilen münferit sözcükler ile tüm derdim/iz.

Anlamsızlığın kıskacında belli ki anlam olmakla mükellef yine de hacmine yığdığı ve muzdarip olduğu kelaynak bir süreç ihtiva etmekle yükümlü olduğu. Nasıl mı? Sorunun yanıtı olmadığı gibi o girdap ayrı bir teferruat bizler için.

Kurulu düzeneğin tınısındaki o tutarsızlığı göz ardı etmeye çalışsam da… Sanırım çalıştığım hiçbir yerden gelmiyor o münferit sorular ve tipik kaygılarım. Bağımsızlık addedilen hiçbir sürece mademki riayet edemiyorum ben de mütemadiyen sileceklerimi çalıştırmakla mükellefim. Hani olur da bir Allah’ın kuluna rast gelip de… Sonrası mı? Ne siz sorun hatta ben yine de söyleyeyim… Sanırım vicdan denen o izafi mefhumun herkeste farklı bir izdüşümü var üstelik andan ve mekândan bağımsız bir o kadar sakıncalarını görmezden gelen kim ise.

Sancılı birliktelikler bir yana yalıtılmış bir nizamda nöbete durduğum her gecenin sabahı.

Geceden kara, gökten yağan kibirli yaşlar. Belli ki anlık bir tahakkümden türeyen ıslak ve rahvan bir terk edilmişlik.

Ayan beyan olan ne ise fazlasıyla debdebeli hayatların tekelinde.

Sancılı bir var oluşun en kanatan tezahürü belki de kayıp imgelerin gönülsüz seferberliği.

Günleri böldüğümden beri asal sayılara sadece yanılsamanın getirdiği bir buruklukla elimdeki sonuca bakıyorum. Kendinden ve birden başka hiçbir sayıya bölünemezken bin bir hücreye bölünen zihniyetlerin kırıcılığında, kâfir bir kıvılcımdan doğan o büyük yangın bakınız nasıl da peyda olmuş kâinatın merkezinde.

Sustuğum hiçbir miraç bu kadar acıtıcı olmamıştı. Yetmedi, susturulduğum hicap yüklü bir sessizlik iken tefekkür bildiğim, dolduruşa gelmiş bir yüreğin kırıcılığında saf tutan yandaşları da bir o kadar öfke dolu: Anlamsız ve yersiz ve nasıl da ısrarcı ve her nasılsa inandırıcı olduklarına kani olup da büründükleri bin bir şekilsiz maske.

Sevgiden ırak bir gönül iken en yaralayan, gözden ırak bir mağlubiyet belki de ödemekle yükümlü olunan o kefaret.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Asal sayı... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Asal sayı... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ASAL SAYI... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Rüya Gül
Rüya Gül, @ruya-gul
21.1.2016 07:58:24
Her insan acıları kederleri farklıdır
Kader sürüklüyor, bazen bir bilinmeze
Vicdan denen duygu devreye girmese şayet
İnanın ki çok kötü şeyler olur...
Bazen akıl ve mantık bir işe yaramıyor, çünkü
İnsanin istekleri sınırsızdır. hep isterler hep
Bir şeyler verdiğin sürece senden iyisi yok
Bu çağın vebası gibi her şey...
Dostluklar, satılıyor sırf iletişimsizlikten ve bencillikten
İnsan, birine dostum dediyse gönülden ömür boyu sürmeli
Dost sarıp sarmalamalı iyi ya da kötü ...
Kime elimi uzatsam hep uğradım hüsrana darbe üstüne
Darbe yesem de yine sevmekten vazgeçmedim...
Bana böyle öğretilmedi çünkü ...taş atana gülüver içinde
Ne öfke ne kin kalır dedi... bu benim altın kuralım ...
Her insanın hataları vardır kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir
Saf tertemiz olsaydık denenmeye gelmezdik
İnsan bazen düşüyor şeytanın tuzaklarına
Öyle bir acı yaşadım ki umarım kimse yaşamaz
Derdi Veren Yüceler yücesi Rabbım dermanını da veriyor çok şükür
Öldürür beni bu acı dedim bak hala yaşıyorum dimdik ayaktayım
Gülen gözlerim bile var çünkü biliyorum insanlara gülümsemek
Sadakaların en büyüğü ... bu gün de sizeymiş kısmet gördüğüm
ilk yazı sizin ki oldu... şayet kırıcı bir şey yazdıysam dilim sürtçtü aff ola
Güzel mutlu ışıklı günler sizinle olsun sevgiler saygılar...kutlarım gönülden
Emine UYSAL (EMİNE45)
Emine UYSAL (EMİNE45), @emineuysal-emine45-
20.1.2016 15:59:09
Geceden kara, gökten yağan kibirli yaşlar. Belli ki anlık bir tahakkümden türeyen ıslak ve rahvan bir terk edilmişlik.

Güzel ve oldukça etkili bir yazı

Tebrik ederim Gülüm

Sevgi ve selamlar
Semiray Sezgin
Semiray Sezgin, @semiray-sezgin
20.1.2016 15:49:00
Sustuğum hiçbir miraç bu kadar acıtıcı olmamıştı. Yetmedi, susturulduğum hicap yüklü bir sessizlik iken tefekkür bildiğim, dolduruşa gelmiş bir yüreğin kırıcılığında saf tutan yandaşları da bir o kadar öfke dolu: Anlamsız ve yersiz ve nasıl da ısrarcı ve her nasılsa inandırıcı olduklarına kani olup da büründükleri bin bir şekilsiz maske.

Sevgiden ırak bir gönül iken en yaralayan, gözden ırak bir mağlubiyet belki de ödemekle yükümlü olunan o kefaret.

Susmak bazen gerekir bazen acı da olsa buna mecbur olursunuz .O yüzden hayat bizi bazen ama daha çok acı ile olgunlaştırır.Bu hayatın kuralı böyledir.İnsanoğlunun egosu başka türlü kolay kolay yola gelmez.Ne mutlu bu sınavı başarı ile atlatanlara ,atlatabilenlere...Her şey gönlünüzce olsun.güzeldi...Derin ve anlamlı yazınız için kutluyorum...sevgiler...

Semiray Emre tarafından 1/20/2016 3:57:04 PM zamanında düzenlenmiştir.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL