Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
İlhan Kemal
İlhan Kemal

Teşekkür

Yorum

Teşekkür

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

769

Okunma

Teşekkür

’Ve Oscar...’

Bayan Hattaway sözünü geleneksel olarak burada kesip, zarfı açtı. Biz izleyenler için gayet çabuk açılan bir zarf gibi gözükse de, En İyi Yönetmen adaylarının beşine de yavaşlatılmış çekim havasında geldiğine emindim.

Bayan Hattaway zarfa göze attı ve heyecanlı bir şekilde:

’Vadim O Kadar Kanlıydı ki filmiyle William Westover’a gidiyor!’ diye anons etti.

Bir anda salonda çılgıncasına alkış koptu. Drake’le ben de kendimizi kaybetmişcesine alkışlıyor, bağırıyor, alkışı kesip ıslığa geçiyorduk. William ise sakince ayağa kalktı, benim elimi sıktı, Drake’i yanağından öptü ve sahneye yöneldi. Gülümsüyor, topluluğa zarif baş selamları veriyordu. Basamaklardan çıkıp Bayan Hattaway’in yanına geldi. Hattaway ona Oscar heykelciğini verdi, tebrik öpücüğünden sonra da William’ı mikrofonla başbaşa bıraktı.

William sakindi ama yüzüne duygusal bir ifade gelmişti. Koreli atalarından miras kalan ifadesiz yüzü yumuşamıştı.

’Teşekkür ederim...’ diyerek alkışları ve tezahüratı susturdu. Bizim oturduğumuz yöne doğru şöyle bir baktı ve söze girdi.

’Harris Reeter... Harris Reeter benim eşim değildir. Aile bireylerimden biri de değildir. Burada bulunan ya da bulunmayan meslekdaşlarımdan biri de değildir. Afganistan’daki çekim ekibinden, çekim sırasında orada tanıştığım, terini, kanını bu ülkenin idealleri için veren kahramanlardan biri de değildir. Harris Reeter benim arkadaşımdır. Çocukluk yıllarımdan bugüne gelen bir arkadaşımdır. Harris..’

Elindeki Oscar heykelciğini havaya doğru kaldırdı:

’Harris, sıkıysa şimdi bunu geç. Teşekkür ederim.’

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Teşekkür Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Teşekkür yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Teşekkür yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
lacivertiğnedenlik
lacivertiğnedenlik, @lacivertignedenlik
28.2.2013 01:09:36
Bence kapalı bir gönderme var öykünün sonunda, çünkü harris öykünün içinde yok, belki bir atıf olabilir.
Aynur Engindeniz
Aynur Engindeniz, @aynurengindeniz
26.2.2013 01:00:11


Öyküdeki kahramanımız gerçeğin tersine ödülünü almaya giderken bir kadını öpmedi.
Arkadaşıyla arasında dostluğun yanısıra yarış da varmış demekki. Bu arada arkadaşı anlatıcı oluyor sanırım. Final tarzınız her zaman farklı. Harris'e söz hakkı vermemişsiniz. Tabiki bu daha havalı olmuş. Ben olsam araya seksen türlü içsel konuşma sokardım:)) Küçük bir ayrıntı: 5. satırdan sonraki arada bir eksiklik var sanki. (Çok övüyor demesinler diye yazdım:)

Not: ‘Buzkashi Boys’ dan çok umutluydum.

Saygılarımla.
canandemirel
canandemirel, @canandemirel
25.2.2013 19:34:09
10 puan verdi
Çok güzel , çok...Başarısının mutluluğunu ve arkadaşından önde olduğunun zaferini yaşıyor...
Keyifle okudum, tebrikler.
Sevgilerimle...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL