Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Davidoff
Davidoff

ı ɔ l ɐ ɟ

Yorum

ı ɔ l ɐ ɟ

11

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

967

Okunma

ı ɔ l ɐ ɟ

ı ɔ l ɐ ɟ




Falcı





Sizden ricam lütfen sözümü kesmeyin.



Ben falcı falan değilim, öncelikle bundan emin olun. Bu sadece benim keyif aldığım bir oyun.


Ancak:

Oyun oynarken, içinde sizi mutlu edecek sözlerim olacağı gibi, üzüleceğiniz sözlerimde olacaktır.

Bunlara şimdiden hazır olun.

Fal için kehanet, büyücülük, hatta büyük günah diyenler olur. Fakat ben işin sadece oyun tarafıyla ilgileniyorum.

Kimsenin ne diyeceği de beni hiç ilgilendirmiyor.

Bu oyun süresince size sürekli iki yol önereceğim. Siz hep susun...

Elinizle bana hangi yolu anlatmamı isterseniz işaret edin. Bende sizi o yoldan götüreceğim. Ancak, anlatacağım fala başlamadan önce sizi beklemem gerek. Çünkü beraber geldiğiniz arkadaşınızın sırtını az sonra şiddetli bir kaşıntı tutacak. Siz burada kalmalısınız, sırtını o tek başına kaşımak zorunda, yoksa sizi "eve gidelim, ben bu adamdan korktum" diye uyarmaya başlıyacak haberiniz olsun. Burada kalmanızı tavsiye ederim.


Sizi tebrik ederim... Vermiş olduğunuz kararla hareket ettiğinize pişman olmayacaksınız. Bırakın sol elinle, sırtının sol tarafını kaşımaya çalışsın dursun. O öyle bir bayan ki, sağ elindeki cam sürahiyi bile sehpaya bırakıp sırtını kaşımıyor. Oysa eve gitmeden yere düşürüp kıracak. Neyse canım, bize ne öyle değil mi?

Bu arada kahveniz de soğumuş... Susmaya hazırsak başlayabiliriz.

Eski bir ev görüyorum bahçe içinde.

İki yolu var: Sağdan mı gideyim, soldan mı? İşaret edin lütfen.

Peki soldan yürüyoruz. Hanımefendi:

Ne çok geç kalmışlıklar var. Koşarak yürüyorsunuz bu yolda. Elinizde koca koca sigaralarla. Hemen bırakmanız gerek. Çünkü hiç aşık olmamışsınız ve aşkı bekleyen bir ömür var.
Yüzüme baktığınızda, " çocuk mu kandırıyorsunuz " diyen gözlerinizi okuyorum.

Bugüne ve saate bakın, tam bir yıl içinde sigarayı bırakmazsanız, bir daha hiç bırakmayın. Sadece siz değil, peşinizden sigaraya lanet edecek çok kişi olacak. Büyük bir ameliyata girecek, doktorlar dahil kimse kurtulacağınıza ümit etmeyecek.
Anneniz; o ne müthiş bir kadın öyle. Hayatı sizin evlenip mutlu bir yuva kurmanız hayaliyle geçmiş.

İşte tam zamanı geldi demek istiyorum ama olmuyor. Ameliyat şart... Annenizle vedalaşıp ameliyata gireceksiniz. Doktorlar bile yaşamınızdan ümitsiz.

Hayret... Gözlerinizi açıyorsunuz ama anneniz yok. Ve sonraları arkanızdan ağlayan sizi çok seven şu an tanımadığınız bir adam var.

Sigarayı bırakmaya ne dersiniz? Tam bir yılınız var unutmayın.

İki yol var: Hangisinden gidelim hanımefendi? Sağdan mı, soldan mı?

Peki sağdan gidiyoruz. Masanıza gelen bu adam kim?




...




öyküsatıcısı2012Davidoff















Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
I ɔ l ɐ ɟ Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz I ɔ l ɐ ɟ yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ı ɔ l ɐ ɟ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ERAY ÖZGÖR SARIKAYA
ERAY ÖZGÖR SARIKAYA, @erayozgorsarikaya
1.10.2012 16:33:39
okuduğum bir kitabı hatırlattı falcı bana Muhteşem Hatallar adında bir kitaptı ve hep iki seçenek sunuyordu sana ve kştapdaki kahraman oluyordun ve kendi iradenle hayatı yaşıyor kitabı okuyordun. Ben sanatçı oldum ressam ve er seferinde erken öldüm veya öldürüldüm tecavüze uğradım demek ki dedim sanatçılık bana göre değil.
Sigaraya gelinse 2 gün sonra bir yıl olacak sigarayı bırakalı. Biraz benim hayatıma benziyor falcının anlattığı
sevgiler
cizgilikagit
cizgilikagit, @cizgilikagit
13.9.2012 13:09:32
Başlığı nasıl tepetaklak getirdiniz?
Bence çok zekice bir temel atmışsınız, üstüne çok şaşırtıcı düşündürücü ve şık şeyler kurgulanabilecek bir temel olmuş. Ben çok çok beğendim. Uzun zamandır deftere uğrayamamıştım. Uğradım ve çok güzel bir öykü dizisinin ilk parçasını okumak şansım oldu. Elinize sağlık.
tacettin yıldırım
tacettin yıldırım, @tacettinyildirim
13.9.2012 09:54:41
bu fal beni korkuttu....düşüneceğim......salam ustama saygılar
Etkili Yorum
küsss
küsss, @kusss
13.9.2012 09:49:38
falcı hiç de gaddar değil..yol seçimini karşıdakine bırakıyor..

devamını merakla bekliyor olacağım.....
Emine UYSAL (EMİNE45)
Emine UYSAL (EMİNE45), @emineuysal-emine45-
12.9.2012 22:01:33
10 puan verdi
Fal güzeldi çünkü ben sigara içmiyorumm.

Sevgili öykü satıcım, yine güzel ve faydalı bir öykünü heybeme koydum gidiyorum.

Tebrikler...
@DAĞÇİÇEĞİ@
@DAĞÇİÇEĞİ@, @-dagcicegi-
12.9.2012 15:06:36
10 puan verdi
Ben sevmedim bu falcıyı sigarayla derdi nedir tamam çok zararlı ama bence bazı insanlardan daha zararsız:)

Tebrikler ,devamını bekliyorum ,bu arada gerçekten varmıdır böyle falcı :)
lacivertiğnedenlik
lacivertiğnedenlik, @lacivertignedenlik
12.9.2012 13:30:56
10 puan verdi
sağdan gittik baktık ki oradaki merdivenler de eksilmiş kırıla kırıla

.
Hamuş-71
Hamuş-71, @hamus-71
12.9.2012 12:45:16
10 puan verdi

Soldan gidince neler olabileceğini bilmek için falcı ya da Merlin olmaya gerek yok.

Yani kıssadan alınacak hisse neymiş? Bu zehir-ü zıkkım en kısa sürede bırakılacak. Tıpkı benim de yaptığım gibi :)

Sevgiyle öykücüm.

AYSE 09
AYSE 09, @ayse09
12.9.2012 12:34:53
heyyy harika bir faldı
banada baksana
saygımlasın can çok tatlısın inan
e d i b / a h m e t
e d i b / a h m e t, @edib-ahmet
12.9.2012 12:34:47
10 puan verdi
Bu fal devam eder mi acaba?
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL