ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tuluyhan Uğurlu konser verecek

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Kazakistan’da Türkistan şehrinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi türbesi önünde konser verecek.

22.9.2016

Tuluyhan Uğurlu konser verecek

Yesevi Türbesi Önünde Konser Verecek

850 yıl önce aramızdan ayrılan Ahmet Yesevi türbesi önündeki konserde sanatçı bir ilki gerçekleştirecek ve türbenin önünde bugüne kadar verilen ilk konserde büyük Türk mütefekkiri Ahmet Yesevi için bestelediği eseri seslendirecek.

Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin Türkistan Valiliğinden aldığı özel izinle 23 Eylül Cuma saat 15.00’da gerçekleşecek konsere üniversite öğrencileri ve Türkistanlılar katılacak.

20 Eylül Salı akşamı 2016 UNESCO 2016 Ahmet Yesevi Yılı dolayısıyla Türkiye Astana Büyükelçiliği ve Yunus Emre Astana Türk Kültür Merkezinin düzenlendiği konserle başkent Astana’da Kazak seyirci ile ilk kez buluşan Tuluyhan Uğurlu konserini dünyanın her yerinde kaybettiğimiz terör şehitlerine ithaf etti. Konserde çok duygusal anlar yaşadığını belirten sanatçı duygularını şöyle dile getirdi:

“Kardeşlerimizle buluştuk. Özü, sözü doğru, atalarımızın bize miras bıraktığı tüm erdemleri değiştirmeden yaşayan, çağdaşlık yolunda hızla ilerleyen Kazak kardeşlerimizle Ahmet Yesevi’nin ışığı ile aydınlandık. 22 Eylül Perşembe günü Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde vereceğim konserin ardından Yesevi’nin türbesi önünde çalmak ise benim için büyük bir düşün gerçekleşmesidir. Sanat hayatımın zirvesidir” diyor.

Tuluyhan Uğurlu sözlerini şöyle sürdürüyor:


“Yesevi düşüncesi 12. yüzyıldan bu yana yalnızca Orta Asya’nın değil Kafkasların, Anadolu’nun ve Balkanların yani Türk dünyasının manevi iklimine ışık tutuyor. Dünyanın bu sıkıntılı döneminde Yesevi ışığına her zamankinden çok ihtiyacımız var.

Kazakistan’la aramızda üç saat fark var. Cuma günü Türkiye’nin dört bir yanında Cuma namazı kılınırken, bizler Yesevi’nin yanı başında onun manevi dünyasının çemberi içine girmeye çalışıp, müziğin kanatlarında insanlık için dua edeceğiz.”

kaynak:haber7

Yorumlar
"Tuluyhan Uğurlu konser verecek" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tuluyhan Uğurlu konser verecek ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.