ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Üsküdar'da sanat sezonu açıldı

Üsküdar Belediyesi 2015-2016 kültür-sanat sezonuna besteci-piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun mini konseri eşliğinde başladı.

16.10.2015

Üsküdar'da sanat sezonu açıldı

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Ecdadımız, Bizans’ı dört bir yandan, dile kolay tam 53 gün kuşatırken, gemileri karadan yürütürken, müjdeler şehri İstanbul’un fethine, o kutlu ana Üsküdar şahitlik etmiştir. Biz Üsküdarlılar olarak kahramanlığa, müjdelere böyle yakın, şehadete ve zafere böyle şahidiz" ifadelerini kullandı.

Şehitleri ve gazileri saygı ve minnetle andığını kaydeden Türkmen, "Bu topraklar binlerce yıllık medeniyetin, kültürün mirasını taşıyor. Bu nedenle kıymetini hiç yitirmedi. Bu kutsal beldenin bedelini, şehitlerimizle, canlarımızla, kanlarımızla ödedik, ödüyoruz ve ödeyeceğiz" dedi.

Hilmi Türkmen, popüler olanı faydaya dönüştürecek ortak noktaları tespit edip, bunlar üzerinden çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, şunları aktardı:

"Bugün burada, şehitlerimizin huzurunda olma bilinciyle bir program tertip ettik. Nesilden nesile aktarılan ve korunan olguları kapsayan kültür kavramı, en güzel tezahürlerini bundan önce Üsküdar’da bulmuştur. Bundan sonra da inşallah devam edecektir. Üsküdar, İstanbul’un bir özetidir. Biz, toplumun her kesimine hitap eden projeler, toplumu araştıran değil bütünleştiren etkinlikler, sosyalleştiren aktiviteler düzenliyoruz."

Yorulmadan yola devam etmek istediklerine vurgu yapan Türkmen, "Kültür merkezlerimizde, geçen yıl düzenlediğimiz 2 bine yakın etkinlikte, toplam 460 bin Üsküdarlı dostumuz salonlarımızı doldurdu. Bu sayı, Üsküdar nüfusunun tamamına yakını demektir" diye konuştu.

Programa katılan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler de yaşanan terör olaylarına değinerek, "Devletimizi ve milletimizi koruyan aziz şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Üsküdar’ın huzurda olduğunu kaydeden Güler, "Böyle mübarek bir beldede, kadim medeniyetimizin başkenti olan Üsküdar’da, yine bu medeniyetimizin ürünü olan sanatı ve kültürü yaşatanlara, Üsküdar’a huzur verenlere teşekkür ediyor, Üsküdar’a huzur almaya gelenlere de hoşgeldiniz diyorum. Medeniyetimizin yeniden tozlarından silkinip, eski ihtişamına kavuşağı muhtemeşem bir şehir Üsküdar. Üsküdar’da yaşamaktan ben de sizler kadar mutluluk duymaktayım" dedi.

Etkinliğe katılan Üsküdar Kültür İşleri Müdürü Ahmet Selim Kadıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olaylarına işaret ederek, "Son günlerde yaşanan elim olaylardan ötürü, bu günlerin ruhuna uygun olarak, insanları incitmeyecek bir program yaptık" diye konuştu.

Etkinliği, "Kahraman Şehitlerimize Minnetle" spotuyla sunduklarını dile getiren Kadıoğlu, "Üsküdar üç şekilde ’Huzur’da. Öncelikle ’Üsküdar huzurlarınızda’, sonrasında ’Üsküdar şehitlerimizin huzurunda’ ve akabinde de ’Üsküdar huzur içinde’. Huzurla ilgili bu mesajları verebilmek için bu temayı seçtik" ifadelerine yer verdi.

Bu sezon Üsküdarlılar’ı çok farklı etkinliklerin beklediğinin altını çizen Kadıoğlu, etkinlik çeşitliliğini artırdıklarını, Türk Sanat Müziğinin yanı sıra batı müziği, talk show gibi etkinliklerin de sanatseverlerle buluşacağını aktardı.

Gazilerin de katıldığı törende, Mühür Sanat Türk Müziği Topluluğu bir dinleti sundu. Kuran-ı Kerim’in de okunduğu etkinlikte ayrıca "Şehitlerimiz" temalı fotoğraf sergisi açıldı.


Kaynak:
http://www.sabah.com.tr/kultur_sanat/2015/10/16/uskudarda-sanat-sezonu-acildi


Yorumlar
Mesaj Yaz 18.10.2015 14:07:11
Gidilmesi gereken bir etkinlik.


Yorum Yapın

Üsküdar'da sanat sezonu açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.