ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Haydarpaşa Garı'nda bahar

İstanbul’un giriş kapısı Haydarpaşa Garı, 3 - 6 Haziran tarihleri arasında, büyük bir kültür-sanat merkezine dönüşüyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin merkez projelerinden Haydarpaşa Garı’nda Bahar, Nazım Hikmet’e ölümünün 47. yılında bir saygı, sevgi ve doğduğu topraklardan selam niteliğinde, 3 Haziran Perşembe günü başlıyor.

31.5.2010

Haydarpaşa Garı'nda bahar

Haydarpaşa garında / 1941 baharında / saat on beş

Merdivenlerin üstünde güneş / yorgunluk ve telaş / Bir adam / merdivenlerde duruyor / bir şeyler düşünerek / Zayıf / Korkak / Burnu sivri ve uzun / yanaklarının üstü çopur…

…Denizde balık kokusuyla / Döşemelerde tahtakurularıyla gelir / Haydarpaşa garında bahar

Sepetler ve heybeler / merdivenlerden inip / merdivenlerden çıkıp / merdivenlerde duruyorlar.

Nazım Hikmet, Memleketimden İnsan Manzaraları


İstanbul’un giriş kapısı Haydarpaşa Garı, 3 - 6 Haziran tarihleri arasında, büyük bir kültür-sanat merkezine dönüşüyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin merkez projelerinden Haydarpaşa Garı’nda Bahar, Nazım Hikmet’e ölümünün 47. yılında bir saygı, sevgi ve doğduğu topraklardan selam niteliğinde, 3 Haziran Perşembe günü başlıyor.



İstanbul’un yoğun göçle değişen sosyal yapısının konu edildiği romanlardan filmlere birçok esere esin kaynağı olmuş Haydarpaşa Garı, 3-6 Haziran tarihleri arasında İstanbul’un en yoğun kültür sanat merkezi olacak.



“Nazım Hikmet” ve “Göç” temalı etkinlikler dizisinde, Haydarpaşa Garı dört gün boyunca sabah 11.00’dan gece yarısına kadar sanatın İstanbul’daki kalbi olacak. Tiyatro oyunları, dans performansları, film gösterimleri, konserler ve şiir okumalarından oluşan program, tüm İstanbullu sanatseverler tarafından ücretsiz takip edilebilecek.



3 Haziran Perşembe günü saat 12.00’da İstanbulluların “Memleketimden İnsan Manzaraları” şiiri okumalarıyla başlayacak ve 06 Haziran’a kadar “Nazım Hikmet” ve “Göç” temalı pek çok etkinlikle devam edecek.



Şehir uzakta… Genç adam ayakta… Akıyor şehirden geçen nehir genç adamın ayakları dibinden…

Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri “Benerci Kendini Niçin Öldürdü” ve Sait Faik Abasıyanık’ın aynı adlı eserinden uyarlanan “Semaver ve Kumpanya” Haydarpaşa Garı ile iskele arasında kalan alanda açık havada sahne alacak oyunlar arasında yer alıyor.



Seni yeneceğim ey koca İstanbul…

Haydarpaşa Garı’ndaki tren vagonları sinema salonlarına dönüşüyor. Yetkin Dikinciler’in Nazım’a can verdiği “Mavi Gözlü Dev”den, Halit Refiğ’in unutulmaz eseri “Gurbet Kuşları”na kadar birçok filmi tekrar izlemek isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat olacak.



Haydarpaşa Garı, İstanbul’la giyinecek…

İstanbul’un 8.500 yıllık tarihinde İstanbul’u İstanbul yapan hikayeler, sembolik anlatımları ve görkemli bir görsel animasyonla, dört gece boyunca Haydarpaşa Garı’nın Kadıköy’e bakan cephesini perde yaparak İstanbullularla buluşacak.

Yorumlar
Mesaj Yaz 6.6.2010 13:13:16
çok güzel etkinlik olmasının yanı sırada devamının gelmesini düşünüyorum.....

Mesaj Yaz 2.6.2010 11:43:34
çok güzel bir etkinlik gitmeyi düşünüyorum..


Yorum Yapın

Haydarpaşa Garı'nda bahar ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.