Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
sadikozen
sadikozen
VİP ÜYE

DİLİMİZ

Yorum

DİLİMİZ

( 1 kişi )

2

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

1236

Okunma

DİLİMİZ

DİLİMİZ
Dr. Sadık Özen

Çok ünlü bir yazar ve şairimiz, şunları yazmış şiirinde;

“Bir dil bulacağız her şeye varan
Bir şeyleri anlatan
Böyle dilsiz, böyle düşmanca, böyle bölük pürçük
Dolaşmayacağız dünyada”

Ben bu şiire bir yanıt vermek istedim kendimce.

Aslında hepimizin konuşacağı bir dilimiz var bizim;
Aramızdaki dostluğu , kardeşliği paylaştıran,
Hatta perçinleyen;
İnsanlığın ortak dili:
Adı sevgi

Bölünmez bir vatanın vatandaşlarıyız biz; Konuşamasak bile Bakışlarımızla anlaşır, Sevgimizi yürekten paylaşırız

Dünyadaki en güzel dile sahibiz, Bütün dillerden daha güzeldir bizim Türkçemiz Bu bizim ortak dilimiz, ortak değerimiz, Yeter ki onu bizimle paylaşmasını biliniz.

Önce sevelim birbirimizi, Ülkemizi, Dilimizi. Unutmayalım geçmişimizi. Elele tutuşarak paylaşalım sevgimizi.

Ben bir hekim olarak; Kürt kökenli vatandaşlarıma daha iyi bakabilmek için Kürtçe’yi öğrenmeye çalıştım. Ve bunu yeterince başardım

Daha iyi bir iletişim kurmaksa amacınız Siz de Türkçe’yi öğrenmelisiniz. Eğer ana dilinizi konuşmak içinse çabanız Bizce hiçbir sakıncası yok bunun, Dilediğiniz gibi konuşursunuz.

Yok eğer Kürtçe resmi dil olsun diyorsanız; Boşuna hayal kurmayın, Yapılan kışkırtmalara kanmayın , Kendi kendinizi aldatmayın Ve de hüsrana uğramayın.

Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir, Onu bölmeye çalışmak büyük bir ihanettir. Ana dili tektir ve resmi dili Türkçe’dir . Bu gerçek hiç değişmeyecek, değiştirilemeyecek, Sonsuza kadar sürecektir.

04 Ocak 2016

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Dilimiz Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Dilimiz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DİLİMİZ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
sadikozen
sadikozen, @sadikozen
4.1.2016 17:57:32
Yorumunu için teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgi, dünyadaki en temel, en içtenlikle bir duygu ve en etkili iletişim aracıdır.
tu kes
tu kes, @tu-kes
4.1.2016 17:50:45
''Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir''
Eğer aynı dili konuşup incitmek ise insanları, hiçbir varlığın ve ırkın meşrutiyeti kalmaz.
Ama yine de bir dili sevmek güzel tabii tüm dilleri severek kendi diline hak göreni başka dile de görerek...
sonuçta bu dünyada yaşayan bir canlıyız; çünkü salt insan olmamız bile kuşları anlamaya yetmez.
öylese bir kuşu anlamaya çalışır gibi sevmeli bütün dilleri ve üstün görmemeli kendini/kendimizi ...
sevgime..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL