Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Celil ÇINKIR
Celil ÇINKIR

Olamam

Yorum

Olamam

6

Yorum

17

Beğeni

0,0

Puan

922

Okunma

Olamam

Olamam

Kafana taktıysan tez elden vaz geç
Gönül çöplüğüne, atık olamam
Lüzumsuzu döker bendeki süzgeç
Ben yavan ekmeğe katık olamam

Geceyle barışık, gerilmez kaşım
Hercai düşlerle ağrımaz başım
Yolun yarısını geçse de yaşım
Cüsseni yıkmaya koltuk olamam

Nabzına sürtünce, karşıma çıkma
Bir garip başım var, belaya sokma
Aklımı yemedim, kusura bakma
Sen gibi ahmağa bitik olamam

Ayran gönüllüsün adam olmazsın
Kendini pay etsen sana kalmazsın
Âlemsin sen Delibal’ı bilmezsin
Narında yakmağa kütük olamam

Celil ÇINKIR - DELİBAL

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Olamam Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Olamam şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Olamam şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Recep Şahbaz
Recep Şahbaz, @recepsahbaz
2.12.2015 16:34:08

Celil hocam yüreginize saglık şahane bir eser harika yorum gönülden kutlarım saygılarımla
suzan çelik
suzan çelik, @suzancelik
2.12.2015 03:56:33

sayın arkadaşım.şiirin hüzün ve sevgi dolu,yüreğinin en derin köşelerinden dökülen inci taneleri gibiydi.bu şiiri sevdiğin kişi ile niye aran bozuldu?niye terkettin onu?sonrada için acıyarak,burkularak elveda demek zorunda kaldın.sevdiğin birinden severek ayrılmak hiçte kolay değildir.İçten içe yanıp kıvranıyorsun amma kestiremiyorsun bu acının nedenini. Yârinden ayrılığa mı yoksa yâri bir daha görmemek mi seni bu kadar hüzne sürüklüyor.elveda diyorsun ama bin bir pişmanlıkla dolusun ar kadaşım.Harika bir şiirdi.bu gün gelenler hep ödüllü maşaallah.hem ödülünü,hem de bu güzel şiirini kutluyorum,selamlar.
glenay
glenay, @glenay
1.12.2015 23:46:23
Kendini pay etsen sana kalmazsın

Gerçekten anlamlı güzel bir şiir.

Olamayacağımız çok şey olmalı.

tebrikler..
Nezahat Yıldız Kaya
Nezahat Yıldız Kaya, @nezahat-yildiz-kaya
1.12.2015 18:04:55
Bence de olmayin.
Uyari, rest ve hakli durus sergileyen siire, duyguya tebriklerim, saygimla.
Alaaddin Uygun
Alaaddin Uygun, @alaaddinuygun
1.12.2015 11:56:50
olma dost olma,, tebriklerimle
Hasan Özaydın
Hasan Özaydın, @hasanozayd305n
1.12.2015 10:09:28
Belli iken sınırlar,tebrik ederim saygılarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL