Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Hafıze Aynacı
Hafıze Aynacı

GÖLGELER

Yorum

GÖLGELER

( 2 kişi )

2

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

888

Okunma

GÖLGELER

Sen sen diye diye ben benden oldum
Bir gülüm açmadı kendi bahçemde
Sevinci sefayı cefada buldum
Kaldı bildiklerim eski lehcemde

Cihanda yol olsa uzaktan öte
Koşsam dolu dizgin kaçsam serimden
Yadetmem maziyi düşmem hasrete
Çatlasa yüreğim orta yerinden

Zemheri ayıdır sılamda mevsim
Gurbet yerlerinde kalsam ne çıkar
Yabancı ellerde kayıptır ismim
Yıllarca arayıp bulsam ne çıkar

Meçhullere hibe ettim ömrümü
Beş kuruşluk kâra tamah etmedim
Kırk yamalı çula sardım gönlümü
Yağmalayıp harcadılar bitmedim

Helal iken murdar dedi kediler
Taş yastıkta ipek uyku benimdir
Çöplüklerde ne bulduysa yediler
Canım doğru eğri duran tenimdir

Uzun boylu gölgelere bakanlar
Göremezler aynalarda cüceyi
Sade akıl ile yola çıkanlar
Yardan yuvarlanır anlar niceyi

Kırk yılda bir gelir mucdeli mektup
Kimisi göz atar kimi okumaz
Dost dilli refika gönderir mabut
Gönül amaları dönüp bakamaz

H.AYNACI

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Gölgeler Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gölgeler şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÖLGELER şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
2.9.2015 17:32:14
5 puan verdi
Merhaba değerli kalem.Eser içeriği,verdiği mesaj ve anlam bütünlüğü yönüyle güzel,şekil, örgü, kurgu,bakımından da iyi değerlendirilmiş güzel bir eser.Biz de okuyor, kutluyor ve alkışlıyoruz. Gönlüne, ömrüne, kalemine, kelamına bereket.Kutluyorum yalansız, riyasız,ve de hilafsız Gönlün abad olsun.Yüce Mevlâ’ya emanet olasın, sağlıkla, sağlıcakla kalasın.
HALİM ZEREN
HALİM ZEREN, @halimzeren
2.9.2015 10:28:26
tebrik ederim
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL