İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de pişman olmak daha iyidir. cafer b. muhammed
ünal beşkese
ünal beşkese

GÜL, GÜLİSTAN İÇİNDE...

Yorum

GÜL, GÜLİSTAN İÇİNDE...

1

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1739

Okunma

GÜL, GÜLİSTAN İÇİNDE...

GÜL, GÜLİSTAN İÇİNDE...




Her güzellik, bir nişandır beyt-i destân içinde,
Goncalar teşhir edilmiş, ince fistân içinde.
Sen geçerken bahçelerden, nûr-u mehtap misâli,
Öyle nâdir bir temâşâ; gül, gülistân içinde...

fâ-i-lâ- tün / fâ-i-lâ-tün/ fâ-i-lâ-tün/ fe-û-lün

Ünal Beşkese

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
beyt-i destan.....:bir destanın beyitleri, mısraları
nûr-u mejtap....: mehtabın aydınlığı
temâşa...........: gösteri




Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Gül, gülistan içinde... Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gül, gülistan içinde... şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÜL, GÜLİSTAN İÇİNDE... şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
halilşakir
halilşakir, @halilsakir
18.1.2015 00:10:05
musiki tadındaydı...nağme sesleri geliyordu dizelerden...
kutluyorum tüm kalbimle...
selam ve saygılar sunuyorum...HŞT
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL