Çirkin ve zarafetten yoksun bazı kadınlar, gerektiği gibi övmesini bildiklerinden, ömür boyunca sevilmişlerdir. andre mauroıs
petricli
petricli

Yaktım da geldim.

Yorum

Yaktım da geldim.

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

846

Okunma

Yaktım da geldim.

Sözümden geriye dönmem bilesin,
Gönlümü gönlüne yaktım da geldim.
Sensiz bir dünyayı gözüm görmesin,
Gönül gözüm ile baktım da geldim.

Sırf yüzüne bakıp görüp severek,
Sevmeyi bilmeden çarpar mı yürek?
Sen yalnız benimsin bunu bilerek,
Sevdanla sel gibi aktım da geldim.

Aşk ile yanarım dilimde adın,
Beni uzaklardan aldı feryadın,
Uğruna canımdan geçtiğim kadın,
Ölüm fermanımı taktımda geldim.

Varım yoğum malım her şeyim sensin,
Aşk neymiş Züleyha benden öğrensin,
Bazen mutluluksun bazen kedersin,
Seni başıma taç yaptım da geldim.

Fahrettinim yandım gerçek olana,
Niyazım Mevla’ya dilimde dua,
Vazgeçtim dünyadan senin uğruna,
Yoluna fedayı seçtim de geldim.

Fahrettin Petriçli

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Yaktım da geldim. Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yaktım da geldim. şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yaktım da geldim. şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL