(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Karanlığın en sevdiğim tarafı, içinde aydınlığı saklamasıdır. Saatin tik takları yeterince vurduğunda aydınlık gözlerimizi kamaştıracaktır. Biraz daha sabır hemşerim, biraz daha sabır. Cambaz sallanıyor ip üstünde. Düşmesi yakındır. Çok keyifliydi okumak. Yürekten kutluyorum. Nice paylaşımlara... Esenlikler içinde...
sözün bittiği yer herkes herşeyi biliyor ama engeller ne bilemedim demek olmaz bilyoruz ama yetmiyor gücümüz bekliyoruz gidecektir umarım biter bu çile aydınlığa çıkar yolumuz kutluyoruooooorum hocam emeğinize sağlık şiirlerde buluşmak dileğiyle
Üstadım bu günlerin tez geçmesi için dilenenlerin, kimler tarafından dilenci yapıldığını görecek gönül gözlerinin açılması, idrak etmesi; beyinlerin mideye değil vicdana bağımlı olarak çalışması lazım.. Yürek sesiniz daim olsun kutluyorum üstadım.
milletin sevdalısı yüreklere selam seçim siyaset vatan millet derken koca bir ömrü bitirdik hocam Allah her şeyden evvel bizleri en iyiye layık yapsın selamlar hürmetler
Er geç gider yıkılacak saltanat. İlahi adalet tecelli eder. Sürüyorlar kul hakkıyla sefahat. Sabır edin bugünlerde tez geçer.
Elbet bu günlerde geçer Muhterem Hocam; elbette zulüm ebedi payidar olmaz.Milletin sanatkarları yazmaya devam ettiği sürece elbette damlayan sular taşı delerse çağlayan sulan ne yapmaz. Yüreğiniz daim olsun.Yürek sesiniz hep çağlasın.Selam ve hürmetlerimi sunuyorium
Duyarlı yüreğinizi kutlarım Hilmi hocam.Demokrasinin tam oturmadığı ülkelerde tanık olduklarımızdır.Son yıllarda ülkemizde sık rastlanan oyunlardır . Ama bir gün hesabı sorulur.Türk halkının demokrasi özgürlük ve hukuka en çok ihtiyaç duyduğudur.....
Bazen umudumu yitiriyorum... Oy çaldıkları, hiyle yaptıkları kesin... Ama vatandaş adam gibi gerçekleri görse Çalma oyla bile kazanamazlar. Ama iş futbol taraftarı gibi inada bindi. İster çalsın, isterse kitapla, inançla alay etsin. İster şehide kelle desin. "Başkası gelse daha iyisi mi olacak" diyor da başka birşey demiyor... Kafasını kuma gömmüş zavallılar...
Üzer beni çekilen bunca çile. Haksızlıktan bıktı artık vatandaş. Umutlarım kapıldı gitti yele. Adalet yok çaresiz kaldı yurttaş.
Değiştirmek kurtuluşun çaresi. Hile ile yine kaldı kurnazlar. Kanar durur bu seçimin yarası. Oy hırsızı baştaki hokkabazlar.
Çuval çuval oylar çöpten çıkıyor. Karanlıkta hırsız arsız geziyor. İlgililer korkak hala bakıyor. Haklıları haksız olan eziyor.
Seçim bitti bundan sonra yine var. Bakalım o zaman neler olacak. Palavra çok yalan dolan çene var. Hak edenler layığını bulacak.
Ört bas oldu hırsızlıkla yolsuzluk. Balya balya paralara ne oldu. Sardı gitti her tarafı soysuzluk. Allah dedi halkı din ile vurdu.
Er geç gider yıkılacak saltanat. İlahi adalet tecelli eder. Sürüyorlar kul hakkıyla sefahat. Sabır edin bugünlerde tez geçer.
HİLMİ CAN. NİSAN.2014. 30.MART SEÇİMLERİ.
Merhaba Üstadım, gerçeklerin aynası ve haykıran sesi olmuş.. Kutluyorum, şiiri,yazanı, o güzel yüreği ve keskin kalemi..YUNUS diyarına selâm ve saygılarımla.
DEĞERLİ HİLMİ HOCAM NE DİYELİM:TİCARET HAYALİ TÜCCAR HAYALET BÖYLE BİR SEÇİMİNDE SONUCU BU OLSA GEREK DEĞERLİ ÜSDAT AÇLIK SINIRININ 1221 LİRA YOKSULLUK SINIRININ 3333 LİRA OLDUĞU BİR ÜLKEDE ASGARİ ÜCRET 800 LİRAYSA BU İŞTE BİR YANLIŞLIK OLDUĞU KESİN DUYARLI YÜREĞİNİZE SAĞLIK
Yine çok önemli bir konuyu değerli ve büyük kalem yetkinliğinizle harikulade güzel ve anlamlı işlemişsiniz, değerli şair Hilmi Can usta. Hak ve hukuku çiğneyenler, her türlü yetki ve imkanı fütursuzca, ölçüsüzce, yasa sınırları dışına çıkarak kullananlar elbette çok suçludurlar, zorbalığın, hukuk dışılığın daniskasını yapıyor, insan onurunu, hak ve hukukunu, özgürlüğünü zorbaca çiğniyorlar. Hepimizin gözlerinin önünde yapılan bu zorba fiiller elbette egemenliğin kötüye kullanılmasıdır, Allah indinde de ağır günahların pervazsız ca işlenmesidir.
Evet onların derdi değildir açlar, susuşlar, evsiz barksız sokaklarda sürünenler. Bari sürünen bu ezilenler dert edinsin ezilip sömürüldüklerini. İsyanlarını döksünler ortalıklara. Ezenin, sömürenin, çalıp çarpanın suçu var da, ezilip aşağılanan insanın hiç suçu yok mu?. Allah ona akılı, bilinci, cesareti boş yere mi verdi. Elini kolunu bağlayıp, her zulme boyun eymesini, hiç bir direnç göstermeden kula - kulluk yapmasını mı istedi. Hayır asla!... Yüce yaratan özenerek, kainatın en değerli varlığı olan inanı kusursuz yarattı, onu her türlü zorlukla baş edebilecek akıl ve harika bilinçlerle donattı. Noksanlık insanın yetiştirilip geliştirilememesinden, muhkem yapısının yine insan tarafından bozulmasından kaynaklanır.
İnsan olduğunun bilincinde olarak, haksızlıklara, aşağılamalara karşı koymasını, insan olmanın onurlu ve dik duruşunu göstermesini de istedi, ezilen, sürünen, pek çok bakımdan yaşam hakkı olan insandan. Haklar ille de topla, tüfekle, silahlarla, şiddet gösterilerek istenip alınmaz. İnsanın ciddi vakur ve cesur karşı çıkışlarıyla da yola getirilebilir, kendini sınırsız ve mutlak güç sayan egemenler. Egemen olmak da kabahat ve kusur değildir: egemenligi zor ve şiddet aracı olarak kullanmak, hırsızlığa, hak-hukuk ve adaletsizliklere alet etmek büyük suçtur, haksızlık, vicdansızlıktır, hukuk ve kural tanımazlıktır. Kural hatası yaparak yasal sınırların dışına çıkan her egemene, karşı koymak, onunla mücadele etmek, gerekiyorsa ve zorunluksa, ona karşı aynı şiddette güç kullanmak da bir insan hakkıdır. Tanrı insanlara bol ve gani en değerli nimetlerini hakça paylaşım içinde olsunlar diye verdi. Bu paylaşım hakkını vermeyen kadar, istemeyen kul da kabahatlidir, kusurludur. Kesin hak bildiğini mutlaka almak için en zorlu mücadeleleri yapacaksın ve önde gide, geride kalan tüm mümin insanlara örnek olacak, onların da cesaretlenip bilinçlenmelerinden pay sahibi olacaksın. İşte bunun adı toplumsal dayanışmadır, uygarlaşma ve özgürleşmedir. Oturup başkalarının hak aramalarını beklemeyecektir insan. Zayi olan, üzerine oturulan, esirgenen her hak tolum hakkıdır, tüm insanlarındır. Bu nedenle de tüm insanlar hak elde etme de birlikte omuz omuza cesaretle mücadele etmek zorundadırlar.
Sizi esenlik ve mutluluk dileklerimle kutlayıp selamlıyorum dost şairim Kemal Polat
İnsanın ömrüne değer katanlar, tüm olumsuz şartların oklarına rağmen davranışlarına yön veren değer yargılarıdır. Deryaların dalgalarına tutulmuş kabuk misali birgün adalet yerini bulur
Üzer beni çekilen bunca çile. Haksızlıktan bıktı artık vatandaş. Umutlarım kapıldı gitti yele. Adalet yok çaresiz kaldı yurttaş.
<<<<<<<<<<<<< selam ulu baba
ADALET olsaydı İNSAN olsaydı KANUN olsaydı Sacvı OLSAYDI BUGUN AKP ÜLKEYİ 3 KUŞUA 3 KUTU KUNDURAYA .HEBA ETMEZDİ BABA KAZANIP TA KAYIP ETMEK NEDE ZOR ZOR OLAN YEZİT EMEVİ BİRİNİN BUGUN ÜLKEMİN BAŞINA BELA OLMASI NEDE TUAF BU ÜLKE BUKADAR HAİNİ NASIL İÇİNDEN BÜYÜTÜ AMA HİÇ ANLAYMADIM BABA ERENLER EMEK İLE
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.