Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
ünal beşkese
ünal beşkese

Taş Plâktan, Gramofon İğnesine

Yorum

Taş Plâktan, Gramofon İğnesine

( 2 kişi )

1

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

2693

Okunma

Taş Plâktan, Gramofon İğnesine

Taş Plâktan, Gramofon İğnesine



Kırık bir taş plâkta eski bir şarkıyım ben,
Sen, üstümde dolaşan gramofon iğnesi;
Aldırma cızırtıma sakın, beni dinlerken,
Varsın kanasın dursun taş plâğın sînesi.

Hissedersin arabesk şarkılardan farkımı,
Anlamak için yalnız, yavaş devir çal beni.
Varsın çizilsin plâk, beğenirsen şarkımı,
Dağılıncaya kadar, çevir çevir, çal beni.

Bazen inleyen bir ud, bazen ağlayan bir ney...
Kırık diye hor görme, bir kez dinle, al beni.
Titretemez gönlünü böyle, başka hiçbir şey;
Sen acıma plâğa, çal güzelim, çal beni...

Ünal Beşkese

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Taş plâktan, gramofon iğnesine Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Taş plâktan, gramofon iğnesine şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Taş Plâktan, Gramofon İğnesine şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Hasan Özaydın
Hasan Özaydın, @hasanozayd305n
22.3.2014 11:10:52
Ellerinde olmak mutlu ediyor beni,tebrik ederim saygılarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL