Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Talibi
Talibi

ALİYYÜL MURTEZA

Yorum

ALİYYÜL MURTEZA

( 2 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

1125

Okunma

ALİYYÜL MURTEZA

ALİYYÜL MURTEZA

Şah-ı merdan Ali yoluna kurban
Andıkça ismini huzur dolarım
Söylediğin her söz derdime derman
Ruhundan esinti yoksa solarım.

Peygamber muştulu ilmin kapısı
Hayberin kapısı bir kul yapısı
Şahlanır Düldülle yiğidin hası
O pak-i ruhuna selam salarım.

Fatıma-i Zehra cennetten nimet
Hasan Hüseyinim güllerden demet
Onları sevende olmaz husumet
Petekten damlayan balı yalarım.

Peygamber yatağı yattığı yerdi
Yüce Rabbim Ona hikmeti verdi
Hakkı haykırarak gönlünü serdi
Mazlumun sırtından mihnet yolarım.

Aliyyül Murteza keskin bakışlı
Allahın hikmeti nurdan nakışlı
Zülfikarı keskin azap yakışlı
Zulmetin perdesin bakar delerim.

Talip KAZGI
3 Mart 2014 P.tesi
Saat : 23:25 / KONYA

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Aliyyül murteza Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Aliyyül murteza şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ALİYYÜL MURTEZA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL