Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
kemalat
kemalat

Çaresizlik

Yorum

Çaresizlik

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1653

Okunma

Çaresizlik

Çaresizlik


Resmine baktım az önce
Bir daha bir daha
Ben hep yapıyorum bunu,
Sen olmayınca konuşuyorum senlen,
Gülüyorsun,
Ara sıra da İzmir’e bir gelsen, diyorsun.

Susuyorum.
Yine düğümlendi boğazımda sözcükler,
Sıra sıra yutkunuyorum.

Çaresizlik,
Büyük konuşmuşum, anladım;
Ben seversem, bakmam,
Ne Ferhat’a ne Kerem’e ne de Mecnun’a,
Ben seversem,
Yol olur kader önümde,
Kavuşturur beni yarime.

Daha önce okumamışım,
Şimdi anladım,
Çaresizlik;
Büker belini yiğidin,
Yoksa sofrasında katığı,
Cüzdanında parası,
Cebinde, son tek bir sigarası.

Cihana hükmeden ben,
Bulamadım, çaresizliğe
Biçare.
Kemal ALKAN

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Çaresizlik Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çaresizlik şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Çaresizlik şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL