Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
hikmet72
hikmet72

Yapalım

Yorum

Yapalım

( 1 kişi )

2

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

628

Okunma

Yapalım



Yok edelim silahları.
Yerine bilim yapalım.
Af ettirip günahları,
Ders alıp ilim yapalım.

Alıp satsak ayda arsa,
Silelim ne ki kin varsa.
Bir fakülte açsak Mars’a.
Uzayda bilim yapalım.

Gör ki neler gelir başa,
Olmayalım ele maşa,
Omuz omuza bey paşa.
Sevgiyle kilim yapalım.

Kapansın şu karakollar.
Kin yerini alsın güller.
İmrenerek baksın eller,
Hak ile bölüm yapalım.

Yakışmaz insana zulüm.
Her canlının sonu ölüm,
Mercanlıyım dosta gülüm,
Pay edip dilim yapalım.

Hikmet MERCANLI

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Yapalım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yapalım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yapalım şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
gelmeyenvuslat
gelmeyenvuslat, @gelmeyenvuslat
21.6.2013 02:15:29
5 puan verdi

Yakışmaz insana zulüm.
Her canlının sonu ölüm,
Mercanlıyım dosta gülüm,
Pay edip dilim yapalım.

İnsanca yürek taşıyanlarımızın arzu hep böyle tebrikler dost yürek! duyarlı yüreğinize sağlık saygımla.
neneh.
neneh., @neneh-
14.6.2013 21:54:01
Muhteşem!..Kaleminiz daim olsun efendim..Saygılarım sonsuz...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL