İstanbul sokakları, lale devrini yaşıyor, Ama sadece sokaklar. İnsanlar işsiz, insanlar böbrek satıyor bu ülkede Ailelerin çocuklarını okutacak parası yok Gösterişe ne kadar düşkün bir milletiz O laleye dökülen paraları, Savunma sanayisine, eğitime, Sağlığa aktarmak isterdim Dağlarımızda, çayırlarımız da çiçekler çok Ama para herkeste yok Aç olanlara laleleri mi götürsek?
EMİNNUR ACAR
Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Değerli kardeşim.Çok içten gelen bir duygu seli olmuşsunuz Ne de güzel anlatıvermişsiniz doğanın güzelliklerini.muhteşemdi kaleminize kuvvet!Taşlamalar yine harika sevgili arkadaşım.biz galiba bu şiir işini çok ciddiye alıyoruz.herkes hiç ciddiye almıyor.onlar mı haklı biz mi, ben anlamadım.ama ben artık her şeyin sanal olduğuna inanmaya başladım.yayınlanan şiirler olmasa acaba bendemi sanalım kendi kendime diyeceğim.harika bir şiirdi sen başkalarının lafına bakma arkadaşım.doğrunun eğrisi olmaz.eğri olsa doğru denmez zaten...Bu ustalık karşısında nasıl yorum yapayım ben.Siz bu işin piri olmuşunuz arkadaşım. FAZLA SÖZE GEREK YOK.Şiir kendini anlatıyor zaten.Kutluyorum
Değerli kardeşim. şiiriniz çok güzel ve çok anlamlıydı.kutlarım.puanım tam. şimdi şiirinize ve yorumumu uygun iki güzel söz veya şiir ekliyorum.Hoşçakalın.
Dua
Yüce Allah'ım, şu karanlık yolları Bizi sana ulaştıran yollar et! İhtirasla kilitlenmiş kolları, Birbirini kucaklayan kollar et!
Muhabbetin gönlümüzde hız olsun, Güttüğümüz Hakk'a varan iz olsun, Önümüzde uçurumlar düz olsun, Yolumuzda dikenleri güller et!
Delalette bırakıp da insanı, Yapma arzın en korkulu hayvanı; Unutturma doğruluğu vicdanı, Bizi sana layık kullar et!
Ahbe canısı,lalelere kadar nerelere dökülüyo paralar.kimler emek vermeden ne paralar kazanıyor, işde birileri böbreğini satarken,birileri o parayı bi gecede harcaya biliyo.Vijdan meselesi,inanç meselesi bunlar ne diyebilirimki.Bi örnekde olsa birilerine hatırlatmışsın.ellerine sağlık.
Sultanım,yarası olan gocunurmu? onlar okurmu?kırk gün söylersek birşeyler düzelirmi? boşamı kürek çekiyorum bilmemki!!!!!,yalnız bırakmadığın için teşekkürler selam ve sevgiler cancağızım..
Sultanım,yarası olan gocunurmu? onlar okurmu?kırk gün söylersek birşeyler düzelirmi? boşamı kürek çekiyorum bilmemki!!!!!,yalnız bırakmadığın için teşekkürler selam ve sevgiler cancağızım..
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.