Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Mustafa Yaralı
Mustafa Yaralı

Uzak yola hafif yük

Yorum

Uzak yola hafif yük

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

726

Okunma

Uzak yola hafif yük


Yola kırat, dağa eşek,
Kızgın çölde, lök gerekli.
Gündüz uğraş, gece döşek,
Yorulana çök gerekli.

İlkbaharı yazı güzü,
Rızık için şu yeryüzü,
Kolay için kışta düzü,
Hasadını sök gerekli.

Düz ovalar yüce dağlar,
İnsanları yere bağlar,
Bir gün ölüp gider sağlar,
Uçmak için gök gerekli.

Bekir gibi sadakate,
Ömer gibi adalete,
Osman’da ki asalete,
Sitil sarmış kök gerekli.

Âli ilim, Zehra takva,
Etmediler bir gün şekva,
Kalp, ruh, sır-la, hafi ahva,
Sağlam iple ök gerekli.

Yaralı dil latif ola,
Hali tavrı afif ola,
Ağır yükler hafif ola,
Fazlasını dök gerekli.

03.03.2013…Mustafa Yaralı

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Uzak yola hafif yük Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Uzak yola hafif yük şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Uzak yola hafif yük şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL