Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
meselci
meselci

Gülibrişim

Yorum

Gülibrişim

( 5 kişi )

7

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

3170

Okunma

Gülibrişim

Gülibrişim






Güzel
Neşeli
Sempatik duruyorsun karşımda


Bakışlarına yakalanınca
Bana heyecanlanmak
Bana şiir yazmak
Bana sen kalıyor
En derin duygularla Gülibrişim




Mavi deniz gibi
Gülümseyen ay gibi
Yağmur gibi dalgalanıyorsun arşımda


Seninle karşılaşınca
Bana yüreğini ortaya koymak
Bana büyülenmek
Bana sen düşüyor
En anlamlı mısralarla Gülibrişim








Mehmet Selim ÇİÇEK
18 Ocak 2013, 16.54, Mardin


Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Gülibrişim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gülibrişim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gülibrişim şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Birselamver25
Birselamver25, @birselamver25
18.1.2013 23:29:50
5 puan verdi
Güzel bir şiirdi beğeniyle okudum kutlarım.
  Sevda _yelleri
Sevda _yelleri, @sevda-yelleri
18.1.2013 22:47:17
Etkili güzel bir siir sayfaya düşenler...
Beğenerek okudum gönlünüzden dökülenleri...
Tesekkürler......
Yakamozmavisi
Yakamozmavisi, @yakamozmavisi
18.1.2013 21:30:09
Sonra bahçe betimleniyor: Azman fıstık ağaçları, akasyalar, “rüzgâr estikçe kırıtır gibi ipek tüyleri hareket eden pembe beyaz bir gülibrişimi”, bahar çiçekleriyle donanmış meyve ağaçları, alev alev bir nar ağacı… Önce ‘gülibrişimi’nden söz açayım: Yıllar yılı gülibrişim diye yazmışım, mesela “Bütün İstanbul Bilsin” adlı öykümde. Demek kulağıma öyle çalınmış… İkincisi, bir tespit: Halide Edib’in anlattığı bahçe, çocukluğumda, İstanbul’un birçok semtinde varlığını koruyordu.

Yukarıdaki yazının sahibi Selim İleri. Halide Edib'in bir kitabından alıntı yapıp senelerce "gülibirişim" diye yazdığını ama çiçeğin adının "gülibrişimi" olduğunu anlatıyor. Yazıyı okuduğumda hayran olmuştum yazarın duyarlılığına.

Her ne kadar artık "gülibrişim" diye anılıyor olsa bile. Bu yazı eşlik etsin istedim güzel şiirinize.

Dilerim yanlış anlamazsınız beni.

Saygılarımla.

FEVZİ ÜLKER
FEVZİ ÜLKER, @fevziulker
18.1.2013 21:15:02
CIVIL CIVIL ÖTÜŞEN BİR ÇALIŞMA GİBİ GELDİ BANA..HARİKAYDI DOĞRUSU
FERHAT GÜNAYDIN
FERHAT GÜNAYDIN, @ferhatgunaydin
18.1.2013 18:05:55
şiir güzeldi. tebrikler.
((Eftelya))
((Eftelya)), @--eftelya--
18.1.2013 17:03:23
5 puan verdi

Seninle karşılaşınca
Bana yüreğini ortaya koymak
Bana büyülenmek
Bana sen düşüyor
En anlamlı mısralarla Gülibrişim




van kedisi şairimiz...:))

gerçektende dizeleriniz çok samimiydi...

kutlarım...
Kardelen_-3372
Kardelen_-3372, @kardelen--3372
18.1.2013 17:02:23
Yuregınıze saglık
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL