Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
ramço_40
ramço_40

Kader Dediler

Yorum

Kader Dediler

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

841

Okunma

Kader Dediler

Kader Dediler
Kader dediler anne
Bir hiç uğruna yediğim kurşunu,
Rant uğruna yitirdiğim hayatımı
Kadere bağladılar,
Yalancı gözyaşı döktüler,
Barış dediler
Sükunet dediler!
Dediler! Yediler binlerce Mehmed’i yediler!

Kader dediler anne!
Kalleşliğe kılıf uydurdular!
Nankörlüğü haklı gördüler
Kaderimi iki dudakları arasına sıkıştırlar!
Oyunlar oynadılar!
Barış dediler pusuya düşürdüler!
Yediler, yediler binlerce Mehmed’i yediler!

Güldüler anne,
Bayrağa sarılı tabutumun arkasından!
Sen gözyaşlarına boğulurken!
Kardeşlerim feryat figan ederken
Zevk salyaları akıttılar gözyaşlarınızın üstüne!
Sustular, görmezden geldiler
Yediler, yediler binlerce Mehmed’i yediler

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Kader dediler Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kader dediler şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kader Dediler şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL